€ 3,75 – € 7,50

Thursday Night Live! BNO IMG LAB: Maakdrift

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Het Nieuwe Instituut

Museumpark 25

Auditorium

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Van passie tot obsessie. Makers die het onderscheid niet maken tussen leven om te werken en werken om te leven. Makers die niet te stoppen zijn als het gaat om hun grote liefde voor beeld, product of idee. Makers die geen rem zetten op zichzelf of hun creaties. Waar komt die tomeloze liefde voor het ontwerpvak vandaan?

Studio Mals maakt kleurrijke, fantasierijke en stilistische films en illustraties. Hun werk is tastbaar en het liefst handgemaakt met een conceptuele insteek, waarin eten en machines vaak een hoofdrol spelen. Zij zijn in staat om een abstract gegeven stijlvol en met een knipoog te verbeelden.

Florentijn Hofman staat bekend om zijn speelse grote kunstwerken, waarmee hij de publieke ruimte overneemt. Wereldwijd werd hij bekend met zijn Rubber Duck, een sterk uitvergrote opblaasbare gele badeend, die in Europa, Azië en Australië gedobberd heeft. “Ik werk alleen maar aan dingen waar ik in geloof. Ik offer daar niets voor op, anders was ik wel de reclame ingegaan”.

Ruben Steeman (RuSt) is grafisch ontwerper maar tekent zijn hele leven met grote maakdrift. Sinds 2002 zelfs elke avond, ook als hij druk, ziek, brak of misselijk is, tekent hij iets wat met die dag te maken heeft. Dit resulteerde in een berg van duizenden tekeningen en een heel dik boek. Inspiratie bestaat niet volgens hem. Heel veel vlieguren maken wel.

Klaas Kuiken is een productontwerper, al lijkt hij in zijn werkplaats meer op een bekwame vakman en een nieuwsgierige uitvinder. Zijn werk komt voort uit een fascinatie hoe de werelden van vakmanschap en (massaproductie) samengebracht kunnen worden. Zijn kijk op materialen, productietechnieken en productieprocessen is tegelijkertijd verfrissend, verrassend en charmant.

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt vanaf 18:00 de ene keer keuze uit verschillende soepen met brood, of quiche met salade. Dinervouchers à € 7,50 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op deze pagina of aan de bar op de avond zelf.

Thursday Night Live!

De donderdagavond van Het Nieuwe Instituut biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Met elke week een lezing of talkshow, een pop-in expo, de Thursday Bite en partnerprogramma’s. Ook is het museum tot 21:00 open.

Illustratie flyer door: Anna Bay& Rutger Paulusse
Flyer ontwerp door: Studio BLT


Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Het Nieuwe Instituut

Museumpark 25

Auditorium

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen