€ 3,75 – € 7,50

Thursday Night Live! BNO IMG LAB: True Colors

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Het Nieuwe Instituut

Museumpark 25

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Wat hebben algoritmes, camouflage en rode autootjes met elkaar te maken? BNO IMG LAB: True Colors presenteert beeldmakers die werken vanuit kleur.

Jessica den Hartog

Jessica den Hartog is een Nederlandse ontwerper, recentelijk afgestudeerd aan de kunstacademie van Maastricht. Ze concentreert zich op de samenleving als een bron van inspiratie. Eén van haar projecten is Recolored, een nieuwe manier van recyclen. De industrie recycled plastic naar de kleur grijs, een neutrale kleur, maar ook een zeer beperkende kleur. Als ontwerper begon Jessica een onderzoek om haar eigen interpretatie te geven aan de mogelijkheden van gerecycled plastic.

Sonja van Hamel

Muzikant en vormgever Sonja van Hamel stuitte twaalf jaar geleden op een leporello met ansichtkaarten uit de jaren zestig van de Afsluitdijk. Op elke kaart stond een rood autootje onder een blauwe lucht. De magnetiserende werking die van het autootje uitging en het zogenoemde Tati-element (het absurdisme van de herhaling), leidde tot een ongekende verzamelwoede die tot op de dag van vandaag voortduurt. Van Hamel struint vlooienmarkten en kringloopwinkels af op zoek naar rode autootjes. Honderden kaarten verzamelde ze, van landschappen en stadsgezichten, met steeds weer dat kleine rode autootje.

Studio MAKY

Studio MAKY is een initiatief van multimedia ontwerper Man-Yee Mok en illustrator Kwannie Tang. Toen hun eerste samenwerking van de stop-motion animatie Cassette Boy in 2011 een groot succes was, besloten ze om verder te gaan als creatief duo. Door hun verschillende achtergronden eindigen de projecten vooral in verrassende resultaten; van een kleurrijke muziekanimatie tot een groep gigantische apen van 5 tot 8 meter hoog, swingend in een groot muziekconcert. Hun kunstprojecten worden gekenmerkt door humoristische, illustratieve en kleurrijke ontwerpen, met veel toewijding gemaakt. Naast het ontwikkelen van concepten, het ontwerpen, bouwen ze graag zelf hun installaties.

Sjef van Gaalen

Sjef van Gaalen is een onafhankelijke onderzoeker en ontwerper, werkend vanuit Rotterdam onder de naam Structure & Narrative. Zijn ontwerpend onderzoek The National Algorithm richt zich op camouflage en identiteit, het spanningsveld tussen gezien willen worden en ongezien willen gaan.

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt vanaf 18:00 de ene keer keuze uit verschillende soepen met brood, of quiche met salade. Dinervouchers à € 7,50 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op deze pagina of aan de bar op de avond zelf.

Thursday Night Live!

De donderdagavond van Het Nieuwe Instituut biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Met elke week een lezing of talkshow, een pop-in expo, de Thursday Bite en partnerprogramma’s. Ook is het museum tot 21:00 open.

* Afbeelding: True Colors door Nanna van Heest http://www.vanheest.net/

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Het Nieuwe Instituut

Museumpark 25

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen