€ 3,75 – € 7,70

Thursday Night Live! De Donkere Stad: Een thuis voor Stadsastronauten

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Het Nieuwe Instituut

Museumpark 25

Gallery 1

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

De Donkere Stad: Een thuis voor Stadsastronauten

Stel je een donkere stad voor. Met daarboven de Melkweg. Een stad met uitzicht op het meest betekenisvolle natuurlijk landschap dat we kennen – het hemelgesternte. In deze stad zijn stedelingen stadsastronauten geworden. Ruimtevaarders op een kleine blauwe knikker – onze planeet aarde.

Hoe ziet zo’n donkere stad eruit? Wat zijn de designprincipes voor stadsplanning, straatverlichting en architectuur? Wat draagt het bij aan onze fysieke en spirituele gezondheid? Tijdens het Thursday Night Live! programma De Donkere Stad dompelt Studio Monnik je onder in een theatraal toekomstscenario waar de stad het uitzicht op de sterren heeft terugveroverd. Denk mee en omarm je innerlijke stadastronaut.

Edwin Gardner (Futuroloog)

Edwin is futuroloog en partner in Studio Monnik. Studio Monnik helpt organisaties te innoveren, strategisch te denken en visie te ontwikkelen aan de hand van speculatieve toekomstscenario’s. Samen met Christiaan Fruneaux en Marjolijn van Heemstra richtte hij de Academie van Stadsastronauten op en leidde hij het Nachtlab.

Iris Dijkstra (Lichtontwerper)

Iris is directeur en oprichter van Atelier LEK, een onafhankelijk ontwerpbureau dat gespecialiseerd is in licht: licht in de openbare ruimte, licht voor het exterieur en licht voor het interieur van gebouwen. Iris ontwikkelde voor een lichtontwerp benadering voor de donkere stad.

Like Bijlsma (Architect en geograaf)

Like is architect, geograaf en oprichter van architectenbureau SUB Office. Zij ontwikkelde voor de donkere stad een donkere woontypologie.

Thijs van Spaandonk (Stedenbouwer) & Gerjan Streng (Architect)

Thijs en Gerjan zijn de oprichters van Bright, een laboratorium voor onderzoek en ontwikkeling. Aan de hand van scenario’s verkennen zij ruimtelijke vragen. Voor de donkere stad onderzochten zij de met welke stedenbouwkundige instrumenten, wetten en regels een donkere stad een realiteit zou kunnen worden.


Sander van Iersel (Fotograaf & Documentairemaker)

Sander is fotograaf en documentairemaker met een biologie achtergrond. Hij ging op pad met zijn ‘objectieve camera’ om objectief het verschil tussen natuurlijk duisternis en onze helverlichte steden in kaart te brengen.

Piet Vollaard (Architect en architectuurcriticus)

Piet was directeur van Archined, mede-oprichter van Stad in de Maak, waarmee hij op alternatieve wijze leegstand beheerd, en De Natuurlijke Stad, een collectief van ecologen, stedenbouwers, stadstuinders en architecten. Hij organiseerde een Nachtexpeditie om het nachtleven van Rotterdam van zonsondergang tot opgang in kaart te brengen.

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18:00 de ene keer keuze uit verschillende soepen met brood, of quiche met salade. Dinervouchers à € 7,50 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op deze pagina.

Word Member

Word Member van Het Nieuwe Instituut en steun onze missie om het brede en veranderlijke speelveld van design te verkennen. Members hebben toegang tot een speciaal programma met inspirerende evenementen waarbij professionals elkaar ontmoeten. Wij nodigen hen uit mee te denken over de veranderende rol van design in technologie, economie, cultuur en maatschappij.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Het Nieuwe Instituut

Museumpark 25

Gallery 1

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen