€ 0 – € 10

Thursday Night Live! Wat is het Nederlandse landschap?

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Het Nieuwe Instituut

Museumpark 25

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Schrijvers, dichters, denkers en ontwerpers vieren en ontleden de rijkdom van het Nederlandse landschap ter gelegenheid van het verschijnen van het jubileumnummer van literair tijdschrift De Gids. Een gesprek met schrijver en filosoof Dirk van Weelden onder leiding van Marten Kuijpers. Afgewisseld met voordrachten van de schrijvers/dichters Maria Barnas, Peer Wittenbols, Sasja Janssen en Maarten van der Graaff.

Het Nederlandse landschap is van wezenlijk belang voor schrijvers en dichters. Ze ontlenen er inspiratie aan, gebruiken het in hun werk of onderzoeken het als bestandsdeel van een gedeelde identiteit. Maar dat landschap is sterk aan verandering onderhevig. Er is geen plek meer die ontkomt aan menselijk ingrijpen, elke vierkante centimeter is door mensen gevormd en gepland. Daarbij vervagen aloude grenzen tussen binnen en buiten, publiek en privaat, en cultuur en natuur, en verdwijnt zo ook langzaam de klassieke visie op stad en landschap als elkaar uitsluitende fenomenen. Stad en land raken meer en meer verweven.

De Gids

Ter ere van zijn 180-jarig jubileum vroeg literaire tijdschrift De Gids, schrijvers en dichters zich van die verandering rekenschap te geven en essays en gedichten over het Nederlandse landschap te schrijven. Op donderdag 12 oktober wordt het jubileumnummer in Het Nieuwe Instituut gepresenteerd.

Deze Thursday Night is onderdeel van de programmalijn Landschap en Interieur waarmee Het Nieuwe Instituut de veranderende wereld en de hiermee verbonden ruimten aan de orde stelt en onderzoekt, om te komen tot een herdefinitie van het begrip ruimte.

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18:30 de ene keer keuze uit verschillende soepen met brood, de andere keer een quiche met salade. Dinervouchers a €10,- zijn tot een dag tevoren te krijgen via de via de link Tickets op de pagina van de betreffende Thursday Night activiteit.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Het Nieuwe Instituut

Museumpark 25

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen