Thursday Night Workshop ‘Object Detection Roleplay’

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Het Nieuwe Instituut

Museumpark 25

Gallery 1

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

‘Ik probeer te begrijpen wat ik zie. Ik zie alleen wat ik begrijp. Ik heb geleerd door te kijken, net als jij’. Arthur Boer en Boris Smeenk nodigen je in de Thursday Night Workshop ‘Object Detection Roleplay’ uit om vanuit een performatieve benadering meer te ontdekken over het ‘zien’ van objectherkenning algoritmes.


In ‘Object Detection Roleplay’ kruip je als deelnemer in de huid van een alledaags object. Iedere deelnemer neemt de rol aan van één object door het naspelen van diverse videofragmenten voor de camera. Vervolgens wordt de performance geanalyseerd door een objectherkenning algoritme, waarbij het de herkende objecten vervangt met eerder geleerde afbeeldingen uit zijn systeem. De verschillende fragmenten worden aan het einde van de workshop gevormd tot één stuk, waarin de herkende objecten de dynamiek tussen mens, dingen en machine benadrukt.

Arthur Boer & Boris Smeenk

Arthur Boer en Boris Smeenk (Digital Craft, Willem de Kooning Academy) vormen sinds 2016 een kunstenaarsduo gevestigd in Rotterdam. Samen richten zij zich op de hedendaagse digitale cultuur, met een focus op kunstmatige intelligentie, computer visie en mens-machine dynamiek. Hun onderzoek wordt geleid door technologische experimenten, waarbij de relatie tussen algoritmische statistieken en de menselijke verbeeldingskracht centraal staat.

Thursday Night Workshop

Maak kennis met de ontwerppraktijk van denkers, makers en ontwerpers. Zij dagen je uit om kritisch te kijken naar de wereld om je heen, geven de technieken aan en delen hun werkwijzen. Deze workshop is gerelateerd aan het actuele programma Neuhaus in Het Nieuwe Instituut.

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18.00 een lichte vegetarische maaltijd aan. Dinervouchers à € 7,70 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op de pagina van de betreffende Thursday Night. Wegens verbouwing van Het Nieuwe Café vindt de Thursday Bite op een andere plek plaats.


Het Nieuwe Instituut behoudt zich het recht voor om bij minder dan 5 aanmeldingen de workshop te annuleren of te verplaatsen.
Als je helaas verhinderd bent, laat dit dan zo snel mogelijk aan ons weten.

Datum en tijd

Locatie

Het Nieuwe Instituut

Museumpark 25

Gallery 1

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen