Venster Acties en details

Donatie

Datum en tijd

Locatie

Van Langendonckstraat 15A

15A Van Langendonckstraat

3076 SG Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Een tryout om te onderzoeken hoe het publiek de voorstelling ervaart.

Over dit evenement

In de performance Tides (‘Getijden’) onderzoekt Joop Oonk met de dansers van Misiconi en het publiek hoe zij gezamenlijk een uitzonderlijke sensorische ervaring kunnen beleven. Oonk legt hierbij een link tussen het Stendhal syndroom en de verwondering die natuurverschijnselen kunnen oproepen. Het principe is inherent aan de werkwijze van Misiconi, die sinds het ontstaan van de groep in haar ontwikkeling de nadruk legt op intuïtief werken, op emotionele ervaringen en op betrokkenheid van het publiek. Door het intensiveren van de waarneming tijdens deze beleving met een inclusieve groep kunnen deelnemers zich werkelijk openstellen en hun normen bijstellen.

TIDES is een installatie voorstelling van Misiconi geïnspireerd door de schoonheid van natuur waarin dansers met en zonder een beperking je meevoeren naar een andere wereld. Laat je zintuigen prikkelen en geef je over aan de dansers, die je vergezellen op een reis door je eigen binnenwereld. Want alles stroomt en is constant in beweging, maar als je een moment neemt voor verstilling en verwondering gaat er een nieuwe wereld voor je open. Neem plaats in de installatie en laat je onderdompelen in deze theatrale ervaring, of kijk toe vanaf de tribune, en laat je meevoeren door de sferische klanken live gespeeld door muzikant Soheil Shayesteh.

Misiconi brengt in samenwerking met en onder leiding van Joop Oonk een dansvoorstelling TIDES. Deze installatie performance gaat over hoe we als mens overrompeld kunnen worden door schoonheid die groter is dan onszelf. Hoe staan wij als mens in contact met onze innerlijke zelf en de natuur om ons heen en welke emoties kan die verbinding met de natuur bij ons opwekken?

Geef je over en laat je meevoeren door TIDES.

Credits: Choreograaf/artistieke Leiding: Joop Oonk

Dramaturg: Floor Cremers

Scenografie: Floris Barnhoorn

Kostuum design: Paul Boereboom

Sound en sounddesign: Soheil Shayesteh

Dansers: Enya Straver, Sunai Elbers, Anastasia Jansen, Manouk Schrauwen, Susanne van der Staak, Jordy Ruhl

Fondsen:

BNG fonds, Fonds podiumKunsten, Prins Bernhard cultuurfonds, Gemeente Maastricht, Nederlandse Dansdagen

Delen met vrienden

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen