Toekomstverkenning Amateurkunst

Venster Acties

Toekomstverkenning Amateurkunst

Welk beleid moeten we inzetten om ‘onze’ amateurkunstsector levend te houden?

Door Kunstloc Brabant

Waar en wanneer

Datum en tijd

ma. 19 jun. 2023 09:00 - 13:30 CEST

Locatie

LocHal Burgemeester Brokxlaan 1000 5041 SG Tilburg Netherlands

Over dit evenement

  • 4 uren 30 minuten
  • eTicket voor mobiel

Wat is onze Brabantse visie op de toekomst van de amateurkunst? Bestaan de verenigingen over 10 jaar nog? Welk beleid moeten we inzetten om ‘onze’ amateurkunstsector levend te houden? Wat moeten we vooral niet doen?

Vragen waar we met de lokale adviseurs, intermediairs, beleidsmedewerkers op amateurkunstgebied van gemeenten en Kunstloc antwoord op gaan vinden in twee sessies respectievelijk in juni en oktober met Futureconsult. Een bureau dat gespecialiseerd is in toekomstverkenning.

We nodigen je graag uit in de LocHal in Tilburg om met ons scenario’s voor de toekomst te ontwikkelen. Deze scenario’s kun je gebruiken bij het formuleren van je eigen beleid. We sluiten af met een lunch om elkaar op een informele manier te ontmoeten.

Programma

  • 9.00 – 9.30 Inloop met koffie en thee
  • 9.30 – 10.00 Opening en presentatie best practise binnen het thema Amateurkunst & Sociaal Domein
  • 10.00 – 11.45 Toekomstverkenning door Futureconsult, met onder andere: Amateurkunst en het sociaal domein - Veranderende subsidievoorwaarden - Het gebruik van platforms
  • 11.45 – 12.20 Best practices speeddaten
  • 12.20 – 12.30 Afsluiting
  • 12.30 – 13.30 Lunch en netwerken

Fotograaf aanwezig!

Bij deze bijeenkomst, georganiseerd door Kunstloc Brabant, worden foto’s gemaakt. Deze kunnen gepubliceerd worden op onze websites, social media en in drukwerk.

Je kunt het bij een van onze medewerkers aangeven wanneer je liever niet in beeld wilt verschijnen.

Ook achteraf is het nog mogelijk bezwaar te maken tegen het gebruik van het beeldmateriaal. Wil je liever dat we een foto waarin je bent te zien verwijderen? Laat ons dit weten via privacy@kunstlocbrabant.nl en vermeld de url waar je de media hebt aangetroffen, dan verwijderen wij het zo spoedig mogelijk.

Over de organisator

Georganiseerd door
Kunstloc Brabant

Kunstloc Brabant wil zoveel mogelijk Brabanders deel laten nemen aan kunst en cultuur, want dat inspireert en verrijkt je leven.

Kunst en cultuur vormen de voedingsbodem voor nieuwsgierigheid, verbazing en verbeelding. Als kunst en cultuur van jongs af aan een vanzelfsprekende en onmiskenbare plek krijgen in het dagelijks leven van iedere Brabander, stimuleert dit innovatie en vernieuwing in onze samenleving.

Als provinciaal kennis- en expertisecentrum zetten we ons daarom in voor het brede kunst- en cultuurveld in Noord-Brabant: van basisschoolleerling, fanfaremuzikant tot professionele maker. Ook stimuleren we de inzet van kunst en cultuur bij maatschappelijke vraagstukken zoals leefbaarheid, duurzaamheid en de zorg.

We doen dit door het bieden van expertise, netwerk en toegang tot financiële ondersteuning.