Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Glazen Zaal

Prinsessegracht 26

2514 AP Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

De Vereniging voor OverheidsManagement (VOM) kondigt in samenwerking met de Inspectieraad de 89ste editie van Reuring!Café aan:

Toezicht in beeld?

Deze avond zal geheel in het teken staan van toezicht houden en zal een inhoudelijke discussie bevatten met een aantal erg interessante bankgasten.

Toezicht houden wordt veelal geassocieerd met regelgeving en het handhaven van die regelgeving. Men denkt vaak aan inspecteurs die langskomen in de organisatie om te speuren naar fouten en overtredingen. Minder vaak denkt men echter aan het voorkomen van ongelukken of het waarborgen van arbeidsomstandigheden, zaken waar iedere werknemer baat bij heeft. Hoe komt het dat het beeld rondom de toezichthouder zo eenzijdig van aard is? Waarom lijkt de toezichthouder pas in beeld te komen als ongelukken of complexe regelgeving zich manifesteren?

In deze editie van Reuring!Café gaan bank, host en debatleider in op de uitdagingen en dilemma´s waar toezichthouders dagelijks mee te maken hebben. Experts gaan in op het systeem en de positionering van toezicht houden in Nederland en welke verandering daarin dient plaats te vinden. Welke vraagstukken vergen de meeste toezicht? Hoe zorgen we voor een andere invulling en rol voor toezicht?

In dit Reuring!Café staan we daarom stil bij vragen als: ¨Wat is het belang van toezicht?¨, ¨Welke uitgangspunten moeten gehanteerd worden bij het uitoefenen van toezicht houden?¨ en ¨Hoe kan een toezichthouder meer aan de voorkant van incidenten komen in plaats van alleen aan de achterkant?¨.

Reuring!Café richt zich op het informeel samenbrengen van ambtenaren, betrokken burgers, mensen uit het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Tijdens deze editie pakken we uit met een mooie entourage, een goede borrel en aansluitend een heerlijke Indische rijsttafel. Ook ditmaal verzorgt de huisband van het ministerie van Algemene Zaken, de ‘Wizards of AZ’ de muziek. Mark Frequin, directeur-generaal Mobiliteit bij het ministerie van IenW en voorzitter van de VOM, is onze debatleider. Host is Jan van den Bos, voorzitter van de Inspectieraad en inspecteur-generaal Inspectie Leefomgeving en Transport.

De bankgasten van dit Reuring!Café zijn:

  • René Hoff, voorzitter Raad van Toezicht bij de JP van den Bent stichting
  • Mark van Twist, hoogleraar Bestuurskunde en decaan en bestuurder van de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur
  • Reinier van Zutphen, Nationale ombudsman
  • Frédérique Six, hoofddocent Public Governance, vertrouwen en controle bij de Vrije Universiteit Amsterdam

Datum: 29-01-2019
Locatie: De Glazen Zaal, Den Haag
Inloop: vanaf 16.30 uur, start 17:00
Indische rijsttafel na afloop!

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Glazen Zaal

Prinsessegracht 26

2514 AP Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen