Gratis

Meerdere data

Tour door de expo

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Locatie

Locatie

Centrale Bibliotheek Rotterdam

110 Hoogstraat

3011 PV Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Benieuwd naar de verhalen die de makers van de expositie hebben?

Over dit evenement

Walter en Dick, twee van de vier vrienden die de expositie hebben samengesteld, nemen je mee op een begeleide tour door de tentoonstelling.

Met een koptelefoon op verdwijn je in het verhaal over de Rotterdamse jeugdboeken en het Rotterdam uit die tijd, en hoor je natuurlijk veel meer spannende niet-eerder-vertelde verhalen. Dick en Walter hebben natuurlijk veel meer te vertellen dan wat er in de expositie te zien is!

“Bestaat er zoiets als ‘Het Rotterdamse kinderboek’?” vroeg Frits zich twee jaar geleden af. Met drie studievrienden dook hij de archieven in op zoek naar jeugdboeken die zich in de Maasstad afspelen. Het resultaat: 140 écht Rotterdamse titels uit de periode 1900-1965. De verhalen geven een uiteenlopend beeld van het leven in Rotterdam gedurende de eerste helft van de 20e eeuw.

Dit programma is onderdeel van het programma rondom de Expositie | Van Kruimeltje tot Ketelbinkie: Rotterdamse jeugdboeken 1900-1965.

  • Locatie: Centrale hal, Hoogstraat 110
  • Toegang: gratis
  • Aanmelden: verplicht via Eventbrite

Natuurlijk volgen wij de maatregelen van het kabinet. Klik hier voor informatie over de coronamaatregelen die bij ons gelden. 

Delen met vrienden

Organisator Bibliotheek Rotterdam

Organisator van Tour door de expo

Een van de drukstbezochte plekken van Rotterdam is de bibliotheek: hét kenniscentrum en culturele podium van Rotterdam. Natuurlijk kun je boeken, muziek en films lenen, maar ook voor activiteiten, workshops, goede studie- of werkruimte, het huren van een zaal of bijwonen van een voorstelling ben je welkom.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen