€ 1.304,14

Training Dienend Leidinggeven (3 dagen)

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Zipperz Business Center

4-14 Olympiaweg

3077 AL Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving


Dienend Leidinggeven
Zacht voor mensen, hard voor resultaten
Welke organisatie droomt niet van medewerkers in drive, zonder dat ze in overdrive of zelfs burn-out gaan?

In dit ervaringsgericht traject van 3 x 24 uur leer je dienend leidinggeven zodat je het beste uit je mensen naar boven kan halen.

Deze methode maakt de verbinding tussen de behoeften van de medewerker en de resultaten van de organisatie. Dienend Leiderschap beïnvloedt rechtstreeks de drie basisbehoeften van de moderne professional: autonomie, binding en competentie.

Elke medewerker wil immers in bepaalde mate zelf kunnen bepalen wat hij doet en hoe hij iets doet, wil bijdragen aan iets dat in zijn ogen zinvol is, en wil ergens goed in zijn en ingezet worden op zijn talenten.

Wanneer je als leidinggevende deze drie elementaire behoeften bij je mensen kan herkennen en invullen, krijg je medewerkers die met passie en drive te werk gaan.

Na de drie sessies heb je een verhoogd bewustzijn over jezelf, heb je je enkele effectieve mentale modellen eigen gemaakt en spreek je een taal die rust en inzicht brengt in jouw praktijk van alledag.


VOOR WIE
Voor mensen die andere mensen aansturen:
• Leidinggevenden van alle niveaus
• Toekomstige leidinggevenden

• Coördinatoren
• HRprofessionals met nieuwsgierigheid naar Dienend Leidinggeven


PROGRAMMA
DAG 1: “Hoe geef ik als manager maximale autonomie?” door Frank Jeene
De manager zorgt dat de medewerker genoeg ruimte krijgt om zijn job zo autonoom mogelijk uit te voeren. Ook regisseert hij de activiteiten van het team door zoveel mogelijk inefficiënties of belemmeringen weg te halen.

De volgende vragen komen o.a. aan bod: Wat is Dienend Leidinggeven? Wanneer ervaren we drive in ons werk? Hoe leggen we vanuit onze visie een professionele meetlat? Hoe geven we vertrouwen én zorgen we hierin voor onszelf? Hoe maken we keuzes in hetgeen we zelf doen, inplannen, uitbesteden of schrappen? Hoe maak je van je team een zelf organiserend team? .....

DAG 2: “Hoe word ik een prikkelende coach?” Door …
De coach focust op competentie. Hij staat in voor een juiste rolverdeling op basis van talenten. Hij heeft het lef om oplossingen te zoeken voor zaken die niet ontwikkelbaar zijn bij de medewerker. Hij stimuleert reflectie in een veilig leerklimaat.

De volgende thema’s komen o.a. aan bod: Coaching gesitueerd tegenover de rol van leider en manager, verschillende gespreksmethodieken om coachings-of functioneringsgesprekken te voeren, de basishouding van de coach en coachend leiding geven.

DAG 3: “Hoe word ik een inspirerende leider?” door Jan Prins
De leider focust op binding. Hij zorgt ervoor dat de organisatie de juiste richting aan blijft houden en concretiseert die samen met de medewerkers in doelstellingen. Hij zorgt ervoor dat de relaties van medewerkers zo sterk mogelijk zijn en ze zich verbonden voelen met elkaar en de organisatie.

De volgende vragen komen aan bod: Wat zijn jouw diepste drijfveren, jouw talenten, valkuilen en allergieën? Hoe ontwikkel je vanuit zelfkennis persoonlijk leiderschap? Hoe creëer je naast een visie op je werk ook een visie op medewerkers en leiderschap? Hoe beoordeel je leiderschap in jouw organisatie?

3 AVOND SESSIES: “There’s a crack in everything, that’s where the light comes in”.

De avond voorafgaand aan de trainingsdagen zijn erop gericht de 3 rollen samen te brengen in de dagdagelijkse praktijk.

De eerste avondsessie is gericht op kennismaking en inzicht in elkaars drive. Inhoudelijk ligt de focus op cases die de deelnemers zelf in kunnen brengen.

De tweede avondsessie is een reflectie op de eerste trainingsdag. Waar loop je tegen aan bij het in praktijk brengen van autonomie en zelfsturing in je team?

De derde avondsessie is een reflectie op de tweede trainingsdag. Waar loop je tegen aan bij het in praktijk brengen van coachend leiding geven?
De derde en laatste trainingsdag gaan we wat langer door en komt alles samen. De deelnemers ontwikkelen elk voor zich een scherp beeld hoe ze als leidinggevende kunnen sturen op de drive van hun medewerkers. Ook ontwikkel je een beeld voor jezelf hoe je op natuurlijke wijze kan confronteren, uitdagen, inspireren, en ruimte laten voor gevoelens. En je hebt antwoorden op de vragen als Hoe breng je rust in een situatie? Hoe zet je je hele organisatie in beweging? Hoe zet ik alles om in een actieplan?


PRAKTISCH
min 10 max 14 deelnemers

DATA:
Deze training bestaat uit 3 x 24 uur, steeds verdeeld over 2 dagen:

sessie 1: donderdag 26 oktober 16:00 uur tot vrijdag 27 oktober 16:00 uur
sessie 2: donderdag 16 november 16:00 uur tot vrijdag 17 november 16:00 uur
sessie 3: donderdag 7 december 16:00 uur tot vrijdag 8 december 17:00 uur
KOSTENBIJDRAGE
€1250,- excl btw*
Inbegrepen:
  • cursusmateriaal en het boek “Dienend Leidinggeven” van Roeland Broeckaert met voorwoord van Jan Prins
  • doorlopend koffie, thee en water
  • 3x lunch

Niet inbegrepen:
  • Overnachtingen en ontbijt op lokatie
  • Diner
  • Drankjes
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Zipperz Business Center

4-14 Olympiaweg

3077 AL Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen