€ 0 – € 38,95

Training sociale innovatie in de energietransitie | 1 - 2

Evenementgegevens

Locatie

Locatie

Impact Hub - Rotterdam / Het Huis - Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

De basis van samenwerking:

Communiceren met inleving en Co-Creatie in Social Labs

20 maart en 24 april


Zet jij je in voor de energietransitie? Dan zie je vast genoeg uitdagingen die vragen om samenwerking tussen veel verschillende partijen. Samenwerken is essentieel, maar blijkt vaak niet eenvoudig. Het MVI - E (Maatschappelijk Verantwoord Innoveren - Energie) Skills Lab biedt in 2018 een serie trainingen aan op het gebied van Sociale Innovatie, die je klaarstomen voor een betere en snellere realisatie van je ambitie. De trainingen zijn toegankelijk voor iedereen die werkt aan de energietransitie.

De eerste twee trainingen gaan over de basis van samenwerking: Hoe zorg ik voor de juiste verbinding om beter samen te werken?


1. Het geheim van Mandela: Communiceren met inleving

Floor de Ruiter, Flying Elephants

Hoe communiceer ik beter vanuit verbinding met en begrip van mezelf en de ander?


2. Co-creatie in Social Labs

Mariette Stolk, REOS-Partners

Hoe creëer ik de condities waardoor partijen belangen-overstijgend tot betere oplossingen komen?


Programma:

Beide trainingen bestaan uit twee dagdelen, op twee verschillende dagen (20 maart en 24 april). Je kunt je voor één van de twee, of beide trainingen inschrijven. Het is van belang dat je per ingeschreven training op beide dagdelen aanwezig bent.


DEEL 1: 20 maart | 8.30 - 17.30 uur

Lokatie: Impact Hub - Rotterdam | 1ste Middellandstraat 103, 3021 BD Rotterdam


8.30 - 9.00 Inloop

9.00 - 13.00 Het geheim van Mandela: Communiceren met inleving- Floor de Ruiter, Flying Elephants

13.00 - 13.30 Lunch (voor deelnemers aan beide dagdelen)

13.30 – 17.30 Co-creatie in Social Labs - Mariette Stolk, REOS-Partners


DEEL 2: 24 April | 8.30 - 17.30 uur

Lokatie: Het Huis - Utrecht | Boorstraat 107, 3513 SE Utrecht


8.30 - 9.00 Inloop

9.00 - 13.00 Het geheim van Mandela: Communiceren met inleving - Floor de Ruiter, Flying Elephants

13.00 - 13.30 Lunch (voor deelnemers aan beide dagdelen)

13.30 – 17.30 Co-creatie in Social Labs - Mariette Stolk, REOS-Partners

De trainingen zijn gratis maar voor de Training 'Het Geheim van Mandela' wordt een bijdrage van 38,95 euro gevraagd voor een persoonlijke valuescan die als input voor de training wordt gebruikt. Je kunt je inschrijven t/m 2 maart 2018.


Over de training:

Het geheim van Mandela, Communiceren met inleving

Klik hier voor een korte video-impressie.

ValueFraming is een methode om de communicatiekracht van individuen, en daarmee van teams en organisaties, te vergroten. Het versterkt je inlevingsvermogen en vergroot je repertoire in communicatiestijlen. ValueFraming laat zien dat vrijwel iedereen een bepaalde voorkeur heeft op gebied van communicatiestijlen en filters. Als bij een dialoog of presentatie de stijlen en filters op elkaar passen ontstaat er een natuurlijke klik, maar zo niet (wat meestal het geval is) komt de boodschap niet of sterk vervormd over. In deze training ontdek je jouw eigen communicatieprofiel, hoe die zich verhoudt tot anderen en ga je oefenen met communiceren met inleving, ook als het spannend wordt!

Over de trainer:

ValueFraming is gebaseerd op ‘Spiral Dynamics’, een in de jaren zeventig in Amerika ontwikkeld model voor sociale analyse van culturen en de toepassing daarvan door Nelson Mandela bij de transformatie van Zuid Afrika. Hierover schreef Floor de Ruiter in 2011 het boek ‘ValueFraming’. Floor is organisatie adviseur en een ervaren trainer en past de methode toe in trajecten van dialoog-ontwikkeling bij organisatieverandering. Ook traint hij bestuurders op gebied van crisiscommunicatie.


Over de training:

Co-creatie in social labs

Klik hier voor een korte video impressie.

Tijdens deze training wordt o.b.v. de vernieuwende “Theory U” methode (en boek van MIT senior lecturer Otto Scharmer) geleerd hoe je met een groep tot baanbrekende oplossingen kunt komen. Het gaat uit van een groepsproces waarbij diepere lagen van het bewustzijn van de deelnemers en de groep aangesproken worden - voorbij onze vaste denkpatronen en perspectieven. In 2 middagen doorlopen we met de groep de 3 fases uit het ‘U-proces’ van observe observe observe – retreat and reflect - en co-creatie. De workshop geeft je feeling met de verschillende stappen van het U-proces en daagt je uit om een experiment aan te gaan in jouw praktijk om dit toe te passen. Oefeningen, cases en praktijkvoorbeelden gaan in deze training hand in hand met de ontwikkeling van jou als professional in de duurzame energietransitie.

Over de trainer:

Mariëtte Stolk is principal bij Reos Partners, een social enterprise die teams of groepen stakeholders (zelfs die het niet eens zijn, elkaar niet begrijpen of vertrouwen) helpt om hun lastigste maatschappelijk uitdagingen aan te pakken en samen te werken aan de benodigde verandering. Ze treedt al vele jaren op als procesbegeleider, proces-designer, (team) coach en opleider. Een belangrijke inspiratiebron daarin is steeds het gedachtegoed van Social Labs en Theory U. Bij Reos was zij o.a. verantwoordelijk voor het U Lab Energielandschappen Overijssel (ELO) en recent procesbegeleider en -facilitator van het MVI-E-North Sea Energy Lab. Voor de nationale overheid leidt zij moderatoren op in alle facetten van Social Labs.

Delen met vrienden

Locatie

Impact Hub - Rotterdam / Het Huis - Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen