Training Zorgpad Stervensfase

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Beschrijving van het evenement
Leer hoe je het Zorgpad Stervensfase gebruikt in de palliatieve zorg.

Over dit evenement

Wij organiseren op diverse data in 2020 de cursus ‘Zorgpad Stervensfase’. Wij nodigen je graag uit om hieraan deel te nemen.

Zorgpad Stervensfase, wat houdt het in?

De meesten van jullie weten wel waar we het over hebben als we spreken over Zorgpad Stervenfase. Maar voor de goede orde nog even in het kort wat het inhoudt: De stervensfase is een periode waarin alle onderdelen van de palliatieve zorg intensief samenkomen. Dit vraagt om goede communicatie met de cliënt en diens naasten en om goede samenwerking van zorgverleners. Het Zorgpad Stervensfase draagt bij aan de kwaliteit van de zorg en is gericht op maximaal comfort voor patiënten en naasten in de laatste levensfase. Het Zorgpad Stervensfase is een instrument voor het leveren van goede palliatieve zorg. Het is een zorgdossier, checklist en een evaluatie-instrument in één.

Het Zorgpad Stervensfase wordt ingezet als het zorgteam veronderstelt dat de laatste levensdagen van de cliënt zijn aangebroken. Alle zorg is erop gericht om de stervende patiënt en diens naasten zoveel mogelijk comfort te bieden. De volledige en eenduidige wijze van rapporteren maakt de zorg overzichtelijk: er wordt systematisch gescreend op mogelijk voorkomende problemen, op lichamelijk, psychisch, sociaal en spiritueel gebied. Ook kunnen alle interventies op een heldere wijze worden geregistreerd.

Inhoud scholing

De nadruk van deze middag zal liggen op het toepassen van het Zorgpad Stervensfase. Je krijgt o.a. antwoorden op de vragen:

  • Waarom we met het Zorgpad Stervensfase gaan werken?
  • Wat staat er in het Zorgpad Stervensfase centraal?
  • Wat is het gemak van het gebruik voor de zorgverlener?
  • Wat is een ieders rol?

De training wordt gegeven door Marion Staals.

Datum:12 november

Tijd: 12:30-15:00

Locatie: volgt.

Maximaal 12 personen

Delen met vrienden

Datum en tijd

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen