Trendspotting workshop & Trendtripper
€ 104,05 – € 182,70
Trendspotting workshop & Trendtripper

Trendspotting workshop & Trendtripper

Evenementgegevens

Deel dit evenement
Datum en tijd
Locatie
Locatie

Drienvriendenstraat 26

Rotterdam

3014JS Rotterdam

Netherlands

Bekijk kaart

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Vandaag spotten wat morgen belangrijk is.

Communicatie, creativiteit en vernieuwing gaan hand in hand. Als ondernemer of professional in de design-, marketing- communicatie- of publieke sector wil je constant voeling houden met de buitenwereld. Trendspotting vergroot je vermogen om snel in te spelen op veranderende behoeftes van je doelgroep.

Als je wilt dat jouw doelgroep je ideeën oppakt, dan is het aanvoelen en herkennen van trends het halve, nee, het héle werk. Tijdens de Trendspotting Bootcamp en deTrendtripper leer je dit. Je herkent wat een trend is en op welke niveaus deze zich bevinden. Je leert onderscheid te maken tussen markttrends, consumententrends en maatschappelijke trends. De Trendtrippper is een actief trendspotting programma waarbij je met de groep Rotterdam in gaat ( top 5 trendcity in de wereld). De workshops duren samen 1 dag.

 

Wat levert deelname je op?

Dankzij het levendige programma ontwikkel je je fingerspitzengefühl, en ben je in staat om in een vroeg stadium, nog voor je concurrenten dat doen,  jouw klanten of doelgroep meerwaarde te bieden.

We kijken niet alleen naar zichtbare markttrends in de stad, maar juist ook naar de tendensen en drijfveren van gedrag die daaraan ten grondslag liggen. Daardoor krijg je gevoel bij hoe trends zich bewegen binnen doelgroepen.  En hoe ze zich ontwikkelen van een niche voor een klein publiek tot brede trend voor de massa.

Programma Trendspotting. Duur 3 uur.

S’morgens starten we met een een theoretisch blok over de trendlagen en -vragen. We kijken naar drijfveren van gedrag en veranderende waarden onder invloed van de tijdgeest. Daarna maken we de trendspotting theorie zichtbaar via de evidence wall. De evidence wall toont voorbeelden en bewijs vantrends met artikelen & beelden. De beelden worden gerangschikt op drie trendniveau’s. Hierdoor leer je onderscheid maken tussen maatschappelijke, consumenten- en markttrends. Terwijl je werkt aan de evidence wall worden de onderlinge verbanden ook zichtbaar.


Programma Trendtripper. Duur 3 uur.

Aansluitend op de Trendspotting Bootcamp gaan we in kleine groepjes zelfstandig spoorzoeken naar markttrends in Rotterdam. Je doet trendspotting street research door foto’s te maken en bouwt daarmee aan een visuele trend database. In de namiddag koppelen we de uitkomsten van de trendtrip terug, en plaatsen we de beelden in de evidence wall.Hierdoor krijg je in 1 oogopslag een overzicht van wat er nu speelt. We sluiten de dag af met het rangschikken van de belangrijkste trends in de trendpiramides. Je anticipeert hierbij op de vondsten van je mede trippers. Je gaat naar huis met een schatkist vol trends die je later in je eigen praktijk kunt toepassen.


Extra informatie

Het is ook mogelijk de workshops los te koppelen en je alleen in te schrijven voor de Trendspotting Bootcamp of de Trendtripper. Je betaalt dan per workshop €75,-. Volg je beide programmas op 1 dag dan krijg je dus €20,- korting. Je luncht dan tussen de middag op eigen kosten met de groep.

Delen met vrienden
Datum en tijd
Locatie

Drienvriendenstraat 26

Rotterdam

3014JS Rotterdam

Netherlands

Bekijk kaart

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen