Gratis

Meerdere data

Tresoar (reservering)

Venster Acties en details

Gratis
Beschrijving van het evenement
Reserveer je bezoek aan Tresoar

Over dit evenement

Kijk voor de meest actuele coronamaatregelen van Tresoar op www.tresoar.nl.

_____________________________________________________________________________________________

Vanaf 20 mei 2021 mogen we je iedere werkdag van 10.00 uur to 17.00 uur van harte welkom heten in ons gebouw. 's Avonds en in het weekend blijven we nog gesloten. Onze tentoonstellingen zijn vanaf 28 juni weer toegankelijk voor publiek en het dragen van een mondkapje is niet langer verplicht. In dit bericht informeren we je over het maken van een reservering, het aanvragen van archiefstukken, het lenen en terugbrengen van boeken en de protocollen die we daarbij hanteren.

Een plekje reserveren op de studiezaal

Via dit formulier kun je een studie-/onderzoeksplek reserveren op onze studiezaal. In het aanvraagformulier vragen we je om een aantal gegevens, zoals naam, pasnummer, plaatsnaam en telefoonnummer. Wij gaan vertrouwelijk met je gegevens om, zoals staat beschreven in ons privacybeleid. We verzoeken je vriendelijk om, indien mogelijk, je eigen laptop of tablet mee te nemen.

In totaal kunnen 60 personen tegelijkertijd gebruikmaken van onze studiezaal. Bij het invullen van het reserveringsformulier kun je kiezen uit drie tijdsblokken: van 10.00 tot 13.00 uur, van 14.00 tot 17.00 uur of van 10.00 tot 17.00 uur.

Histobios, Historisch Reisbureau en tentoonstellingen

De Histobios en Historisch Reisbureau blijven nog gesloten. Tentoonstellingen kunnen vanaf 28 juni weer bezocht worden, net als Obe.

Reservering annuleren

We stellen het zeer op prijs dat je je reservering annuleert wanneer je toch niet kunt komen, zodat er plaats voor iemand anders vrij kan komen. Een reservering annuleren kan via de e-mail die je van Eventbrite hebt gekregen (bekijken en beheren). Een e-mail sturen naar receptiebalie@tresoar.nl met daarin je naam, datum en tijd van reservering mag ook. Of even bellen naar 058-7890789.

Wanneer je twee keer niet bent geweest, zonder te annuleren, dan zijn we helaas genoodzaakt je bij een eventuele volgende reservering te verwijderen van de bezoekerslijst. Een afspraak maken is dan alleen telefonisch nog mogelijk en alleen op de dag dat je Tresoar wilt bezoeken.

Archiefstukken

Tijdens je bezoek aan de studiezaal kun je archiefstukken inzien die je een dag van te voren hebt aangevraagd. Het is niet mogelijk om op de dag zelf of tijdens je bezoek (extra) archiefstukken aan te vragen. Archiefstukken kun je hier aanvragen, of via info@tresoar.nl. Meer informatie over het inzien van archiefstukken volgens de nieuwe protocollen vind je hier.

Het lenen en terugbrengen van boeken

Het lenen en terugbrengen van boeken is uiteraard nog steeds mogelijk. Ook boeken aanvragen uit het Collectiecentrum is mogelijk. Vraag je boek hier aan. Je kunt de boeken ophalen bij de balie. Boeken die je wilt inleveren mag je in het daarvoor bestemde krat bij de balie leggen. Let op: als je boeken aanvraagt die ter inzage zijn, is het belangrijk dat je, zodra je bericht krijgt dat je de boeken kunt inzien, eerst een reservering voor een plekje op de studiezaal maakt.

Let op!

 • Blijf thuis bij verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten en/of verhoging tot 38 graden of koorts;
 • Blijf thuis als iemand uit jouw huishouden koorts heeft en/of benauwdheidsklachten;
 • Kom in je eentje naar Tresoar of met maximaal 1 andere persoon uit je huishouden;
 • Het dragen van een mondkapje mag, maar is niet langer verplicht.
 • Houd in het gebouw altijd minstens 1.5 meter afstand van andere bezoekers en van medewerkers van Tresoar;
 • Houd je strikt aan de aanwijzingen van de studiezaalbeheerder en aan de aangebrachte aanwijzingen;
 • Ontsmet bij binnenkomst en bij het verlaten van ons gebouw en voor het aannemen van de archiefstukken of boeken je handen met het desinfecteermiddel dat bij de in- en uitgang voor je klaarstaat;
 • Voor en na gebruik van onze apparatuur maak je deze schoon met ontsmettingsmiddel. Tresoar plaatst hiervoor naast alle apparatuur en werkplekken schoonmaakdoekjes met desinfecterende spray;
 • Leg gebruikte boeken (ook boeken waar je even kort in hebt gekeken) en archiefstukken zelf op de verzamelplek. Een medewerker van Tresoar zal deze weer terugleggen;
 • Je kunt gebruikmaken van de garderobe, kluisjes, publiekskantine en het sanitair;
 • De vergaderzalen zijn niet toegankelijk voor bezoekers;
 • De Histobios en het Historisch Reisbureau blijven voorlopig gesloten.

Voor alles geldt dat wij de richtlijnen van het RIVM volgen. Mochten er vanuit de overheid wijzigingen komen in het beleid omtrent het coronavirus, dan zullen wij die wijzigingen navolgen en je hierover tijdig berichten.

Voor meer informatie over het reserveren van een studieplek en voor andere vragen kun je contact met ons opnemen via info@tresoar.nl of via 058-7890789.

Delen met vrienden
{ _('Organizer Image')}

Organisator Tresoar

Organisator van Tresoar (reservering)

Tresoar is het Fries Historisch en Letterkundig Centrum in Leeuwarden. Het is de bewaarplaats van de geschiedenis van Fryslân.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen