€ 10

Meerdere data

Trio Picolit - Songs of Love, Loss and Devotion

Venster Acties en details

€ 10

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Huis Kernhem

Kernhemseweg 7

6718 ZB Ede

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Trio Picolit speelt een repertoire gebaseerd op muziek die in de 17e en 18e eeuw in Europa werd gecomponeerd.

Over dit evenement

Trio Picolit is een internationaal ensemble, opgericht in 2020, door gepassioneerde, full-time professionele muzikanten: Tineke Roseboom (sopraan), Mattia Corso (Violone) en Earl Christy (Theorbe/Luit).

Het repertoire van het Trio is voornamelijk gebaseerd op de muziek die in de 17e en 18e eeuw in Europa werd gecomponeerd. Concerten, die historische, culturele en theologische onderwerpen illustreren, omvatten muziek van iconische componisten zoals Girolamo Frescobaldi en Claudio Monteverdi en onbekendere componisten zoals Tarquinio Merula en Nicolas Vallet.

Trio Picolit probeert de geest van de renaissance- en baroktijd over te brengen door te streven naar uitmuntendheid in prestaties en programmering. De leden zijn opgeleid aan de beste conservatoria van Nederland en hebben allemaal een bijzondere interesse in de uitvoeringspraktijken van oude muziek. Om tot levendige en oprechte interpretaties te komen, spelen de muzikanten op authentieke instrumenten uit die tijd. Bovendien maken ze eigenzinnige programma's en herschrijven ze repertoire in de stijl van Trio Picolit, waarbij ze durven te innoveren met geluid, terwijl ze de oude muziektraditie behouden en eren.

'Picolit' verwijst naar een kleine, delicate wijnvariëteit uit het noordoosten van Italië, die in de 18e eeuw een wereldwijde reputatie had toen hij werd geserveerd aan de geestelijken en aan Hoven van Groot-Brittannië tot het Russische rijk. Picolit speelt in op het idee dat een geweldige muzikale ervaring moet aanvoelen als een zoete, fantastische wijn, en ze willen hun publiek een voorproefje geven van de rijke en kleurrijke smaken van oude muziek.

Delen met vrienden

Locatie

Huis Kernhem

Kernhemseweg 7

6718 ZB Ede

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

{ _('Organizer Image')}

Organisator Huis Kernhem

Organisator van Trio Picolit - Songs of Love, Loss and Devotion

De Stichting Kernhem organiseert culturele activiteiten in Huis Kernhem te Ede. Huis Kernhem is ieder weekend geopend en er worden exposities, koffieconcerten en lezingen georganiseerd. De volledige agenda is terug te vinden op onze website.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen