€ 11,62

Try-Out Waarom Mannen Slaan

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Theater de Generator

Middelstegracht 36

Leiden

Netherlands

Kaart bekijken

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Try-Out van de theatervoorstelling 'Waarom Mannen Slaan'

[die op 23 september in premiere gaat tijdens On Probation #6 Mannenemancipatie]

Waarom mannen slaan is een voorstelling over onomkeerbaarheid, beschadigd DNA en terugkerende patronen. Een voorstelling op basis van diepte-interviews met mannen en vrouwen die te maken hebben gehad met huiselijk geweld. We leggen in Waarom mannen slaan de nadruk op het verhaal van de man, om dichter bij zijn realiteit van een geweldsituatie te komen. Wat gebeurt er tijdens de roes van een gevecht? Is het mogelijk je dit te herinneren? Hoe is die ervaring om te zetten in woorden? En is het mogelijk om te begrijpen waarom iets escaleert? Hoe komt het dat het grotendeels mannen zijn die geweld gebruiken? We kijken hierbij naar de positie van de man in onze samenleving en welke rol deze positie in een geweldsituatie speelt.

Jurrien van Rheenen maakte de voorstelling Waarom mannen slaan op basis van diepte-interviews met verschillende mannen en vrouwen die te maken hebben gehad met geweld. In samenwerking met de Leidse maatschappelijke instellingen De Waag, Exodus, Rosa Manus en Cardea, schreef ze samen met schrijfster Tirza Gevers deze voorstelling.

De voorstelling Waarom mannen slaan toont de complexiteit van het menszijn. De mens die zich telkens verhoudt tot de rol die hem is gegeven, door zichzelf en de ander.

Credits: Regie: Jurrien van Rheenen Spel: Yorke Mulder-Banghoo en Marlies Bosmans Tekst: Tirza Gevers en Jurrien van Rheenen Coaching: Ioana Tudor

Mede mogelijk gemaakt door: Theater en Productiehuis de Generator Kansfonds, H.L Druckerfonds, Gemeente Leiden, Cultuurfonds Leiden, De Waag, Exodus Leiden, Rosa Manus, Nieuw Pancrat Leiden

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Theater de Generator

Middelstegracht 36

Leiden

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen