€ 10

TSEAD, JO en de MANTSJOES

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Imperium

33E Oude Vest

2312 XR Leiden

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Taal en poëzie van Friesland tot Siberië


Op deze avond vieren we de kracht van taal en poëzie en in het bijzonder onze nieuwste uitgave Mantsjoes toen en nu in gedichten en gebeden. We doen dit met drie prachtsprekers. Je zult op het puntje van je stoel zitten.


Jo DE BAERDEMAKER ofwel Typojo laat ons toe in zijn wereld van letterontwerp. Jo gaf verschillende kwetsbare talen een gezicht door middel van fontontwerp. Hiermee gaf hij niet alleen een practisch gereedschap aan de taalgebruikers, maar ook een stuk eigenwaarde. Want, denk je in: wat zou het betekenen als er geen letters zijn om Nederlands mee te typen?


Tsead BRUINJA zal voordragen uit eigen werk, dat zich splits in Friese en Nederlandse gedichten. Hoe deel je jezelf als je in twee moedertalen dicht? Naast de gedichten zelf, zal Tsead ook over die vraag een boekje open doen. Tsead zal zeker ook lezen uit zijn nieuwe bundel Hingje net alle klean op deselde kapstôk / Hang niet alle kleren aan dezelfde kapstok.


Fresco SAM-SIN zal in zijn presentatie de Mantjoe sjamanen, khans, soldaten en het gewone volk een stem geven. Bijna 300 jaar een wereldmacht en toch nog zo onbekend. En hoe mooi als we de Mantsjoes kunnen leren kennen door hun, voor het Nederlandse publiek, compleet onbekende literatuur. Dat is precies wat Fresco zal doen.


Wees snel, want het aantal kaarten is beperkt! We hopen je te zien -- De Manchu Foundation
Wij en de sprekers hebben ook mooie dingen voor jullie te koop, zodat je met voldane geest en volle handen naar huis kunt.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Imperium

33E Oude Vest

2312 XR Leiden

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen