Gratis

Twaalf stappen - een route naar verbondenheid

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Splendor Amsterdam

Nieuwe Uilenburgerstraat 116

1011 LX Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Bellen, bloggen, appen, winkelen, eten, drinken, seks, werk, internet en televisie – het zijn allemaal dingen waarin je jezelf behoorlijk kunt verliezen. Of het nu door minder handige of zelfs slechte gewoontes komt, of door een werkelijk hardnekkige verslaving – dagelijks worden onze keuzevrijheid én onze autonomie behoorlijk uitgedaagd. Hoe kom je vrij van gedrag waarin je jezelf steeds weer verwikkelt?

Het twaalfstappenprogramma is ontstaan in 1939 en gold lange tijd als leidraad van met name de ‘Alcoholics Anonymous’-beweging. Het heeft sinds die tijd miljoenen mensen geholpen om hun verslavingen de baas te worden.

Wat zijn nou die twaalf stappen, en kunnen ze ook een handvat zijn om allerlei vrijheidsbeperkende gewoonten, klein en groot, wat meer te beheersen? Volgens velen is dat zeker zo, omdat het programma meer biedt dan alleen een manier om verslaving te bedwingen: een route naar verbondenheid, zowel met jezelf als anderen.

Tijdens deze editie van Café VG zal consulent Bob Lammertink drie centrale fases uit het twaalfstappenprogramma toelichten. Daarna gaan we in gesprek over verslaving en autonomie.

---

Bob Lammertink studeerde bij verslavingsbehandelingscentrum Hazelden (Verenigde Staten) en werkt nu als consulent binnen een van de grootste GGZ instellingen van Nederland. Hij heeft 20 jaar in de VS gewoond en heeft honderden mensen geholpen hun weg te vinden volgens het twaalfstappenprogramma. Tevens weet hij uit eigen ervaring hoe het is om met een verslaving te moeten leven en zich zonder gebruik van middelen vrij, blij en gelukkig te voelen.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Splendor Amsterdam

Nieuwe Uilenburgerstraat 116

1011 LX Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen