€ 5

Tweakers Meet-up I: Smart Solutions

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Technopolis Mechelen

Technologielaan

B-2800 Mechelen

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Tweakers Meet-ups

Technologie is continu in ontwikkeling en brengt vele innovaties voort. Van relatief nieuwe technologiën als Virtual Reality en artificial intelligence tot vernieuwingen op het gebied van mobiliteit, automotive en wearables. Zoals je van ons gewend bent, volgen we deze ontwikkelingen op de voet en delen we deze kennis graag met jou. Dat doen we op onze site, maar ook heel graag in de vorm van Meet-ups.

Tweakers Meet-ups zijn informele, inhoudelijke events waar we je graag persoonlijk bijpraten over diverse onderwerpen en waar je ook mede-tweakers kunt ontmoeten. In 2016 en 2017 hebben we al meerdere meet-ups in Belgie gehouden en dat smaakt naar meer!

Meet-up I: Smart Solutions

Slimme huizen gaan ons leven eindelijk makkelijk en duurzaam maken. Maar wat zijn de nieuwste ontwikkelingen? Home robotics, Voice controlled systems, DIY systems vliegen je om de oren. How will the future look like?

Programma

17:30 – 19:00 Ontvangst met drankje

19:00 – 19:25 Frederick Bousson, Solutions Expert Smart Technologies, Ordina
End-to-end IoT solutions

19:25 – 19:50 Isabella Nameche, CEO, 50five.be
Evolutie van Smarthome

19:50 – 20:15 Greet Brosens, Chief Architect, Digipolis
Antwerp Smart City

20:35 – 22:00 Social


Sprekers

Frederick Bousson, Solutions Expert Smart Technologies, Ordina
Bio: Frederick is al 10 jaar actief als software engineer en is door de jaren heen gefascineerd door allerhande nieuwe opkomende technologieën. De rol als Solution Expert Smart Technologies geeft hem de mogelijkheid om nieuwe tech te combineren en relevant te maken in een business context.

Talk: End-to-end IoT solutions | Internet Of Things: anything that can be connected will be connected! Iedereen weet dat het een enorme impact gaat hebben, maar momenteel zijn er nog maar weinig sprekende concrete voorbeelden. Tijdens deze sessie bekijken we wat een end-to-end IoT solution in houdt en welke technische en business hinderpalen er overkomen moeten worden.

Isabella Nameche, CEO, 50five.be
Bio: Isabella is de CEO van 50five.be. Bij 50five weten ze alles over smart home producten en de laatste ontwikkelingen daarin.
Talk: Evolutie van Smarthome | Na een korte introductie over 50five, worden de belangrijkste ontwikkelingen van de smart home markt aangegeven met facts en figures. Wat gaat de verdere impact van Smart zijn op ons leven, welke producten & leveranciers zullen overleven en wat zal de impact van bijvoorbeeld voice control zijn?

Greet Brosens, Chief Architect, Digipolis
Bio: Greet is Chief Architect bij Digipolis Antwerpen, de ICT-partner van groep Stad Antwerpen. Ze maakt deel uit van het team dat samen met innovatieve partners zoals start-ups en onderzoekspartners, bouwt aan het Antwerp City Platform (ACPaaS). En ze is technologisch coördinator voor de Smart City ambities van de groep.
Talk: Antwerp Smart City | Stad Antwerpen ontwikkelt zich volop als Smart City. De stad heeft de ambitie om een echte topspeler te worden onder de slimme steden. Hoe kan een lokale overheid als Antwerpen inspelen op deze en alle andere, vaak revolutionaire, IT-ontwikkelingen die de dag van vandaag kenmerken? Door het bouwen van het ‘Antwerp City Platform as a Service’-platform (ACPaaS), dat klaar is voor elk digitaal initiatief, zelfs voorbij de nu denkbare!

Locatie & Catering

De meet-up vindt plaats in Technopolis (Mechelen). De locatie ligt vlak aan de afrit Mechelen-Zuid en er is voldoende gratis parkeergelegenheid. Klik hier hoe je Technopolis het beste kan bereiken per auto, openbaar vervoer, fiets of te voet.

Je kan je ticket laten scannen bij de registratie en vervolgens ontvang je muntjes voor 2 drankjes. Daarnaast is het ook mogelijk om een maaltijd voorafgaand aan de meet-up te kopen. Voor 2 tot 5 euro kun je op locatie eten en heb je de keuze uit friet, hamburgers, noedels met kip, rijst met scampi.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Technopolis Mechelen

Technologielaan

B-2800 Mechelen

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen