€ 345

Tweedaagse training CooL Ede 7 mei en 11 juni 2020

Evenementdetails

Locatie

Locatie

HNK Ede Horapark

41 Bennekomseweg

6717 LL Ede

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 30 dagen voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Het CooL-programma kan vanaf 1 januari gedeclareerd worden bij de zorgverzekeraars.

Vanaf 1 januari 2019 wordt de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) vergoed vanuit de basisverzekering. Het CooL-programma, ontwikkelt als GLI in de pilot waar de Academie voor Leefstijl en Gezondheid aan meewerkte, is door het RIVM positief beoordeeld. Dat betekent concreet dat CooL vanaf 1 januari gedeclareerd kan worden bij zorgverzekeraars.

Ben je afgestudeerd leefstijlcoach en wil je graag met deze gecombineerde leefstijlinterventie aan de slag? Dan dien je een verplichte startinstructie van 1 dagdeel te volgen waarin alle verplichtingen en voorwaarden toegelicht worden. Kijk voor meer informatie op www.leefstijlinterventies.nl.

Heb je behoefte aan een inhoudelijke training over het CooL-programma? Dan is er deze mogelijkheid om bij de Academie voor Leefstijl en Gezondheid een interactieve 2-daagse training te volgen. Deze tweedaagse CooL-training wordt verzorgd door ervaren trainers die veel ervaring hebben met de uitvoering van het CooL-programma en intensief betrokken waren bij de inhoudelijke ontwikkeling.

Wil jij als leefstijlcoach (of bijna afgestudeerd) vanaf januari snel starten met het CooL-programma?

Het Coaching Op Leefstijl (CooL)-programma is een gecombineerde leefstijlinterventie voor volwassenen met overgewicht of obesitas die daarnaast een (hoog) risico op een chronische aandoening hebben. Dit CooL-programma is de basis van de pilot geweest van Universiteit Maastricht, zorgverzekeraar CZ, leefstijlcoaches van de Academie voor Leefstijl en Gezondheid en anderen.

Doel: deze onderwijsmodule bereidt leefstijlcoaches voor op het zelfstandig aanbieden en door ontwikkelen van het programma volgens het basisformat en de kwaliteitseisen zoals gesteld door de zorgverzekeraars en de Beroepsvereniging Leefstijl Coaches Nederland.*

Inhoud: De onderwijsmodule is opgezet rondom 3 aandachtsgebieden:

 • Het bedrijfsmatige proces rondom het opzetten van een leefstijlprogramma
 • De inrichting van de administratieve processen
 • De inhoudelijke invulling van het leefstijlprogramma met alle bijbehorende materialen met aandacht voor bijzondere kenmerken van de CooL doelgroep

Deze aandachtsgebieden komen gedurende de twee opleidingsdagen aan bod middels uitleg en casuïstiek. De invulling van beide dagen ziet er als volgt uit:

Dag 1, 7 mei 2020 : opstarten van het leefstijlcoachingsprogramma in je regio

Start 10:00
Einde 16:00

Tijdens de eerste trainingsdag wordt de volgende theorie behandeld:

 • Inclusiecriteria, doelstellingen en motivatie van de cliënt,
 • Globale inhoud van de acht groepssessies,
 • Administratieve verplichtingen rondom de cliënt: het intakeformulier en het zorgplan,
 • De leefstijlketen in de regio: partners, concurrenten en potentiële cliënten.

Daarnaast gaan we praktisch aan de slag met de motivatie check bij de cliënt, de PR van je eigen project en gaan we aan de hand van een casus een verdienmodel uitwerken.

Dag 2, 11 juni 2020 : Het CooL basis- en boosterprogramma plannen en uitvoeren

Start 10:00
Einde 16:00

Tijdens de tweede trainingsdag behandelen we de volgende onderwerpen:

 • Planning van de groepssessies
 • Ervaringen m.b.t. specifieke kenmerken van de CooL cliënten (niveauverschillen, beperkingen, lage SES, etcetera).

En is er veel tijd ingeruimd voor praktische oefening waarbij diverse casussen ingebracht worden rondom de aanmelding en de planning van de sessies.

We eindigen met een middag waarin de leefstijlcoaches hun eigen (voorbereide) groepssessie deels in praktijk brengen waarbij de trainers onverwachte elementen inbrengen.

Voordelen op een rijtje

 • Na het volgen van deze module ben je voorbereid op het verzorgen van de gecombineerde leefstijlinterventie in de zorgsetting, wat je vele dagdelen uitzoek- en ontwikkeltijd bespaart;
 • Je krijgt de volledige beschikking over de materialen die in de pilot ontwikkeld en geïmplementeerd zijn. Je mag deze zelf aanpassen en blijven gebruiken;
 • Je maakt gebruik van de ervaring en kennis van je docenten, die zelf gegarandeerd minimaal twee jaar ervaring hebben met de opzet en de uitvoering van het CooL programma en die uitstekend kunnen overbrengen. Dat zorgt ervoor dat je met minder hindernissen en meer plezier en succes je eigen programma kan starten.

Praktisch

 • Doelgroep: leefstijlcoaches (in opleiding) die een leefstijlprogramma volgens het CooL-protocol willen aanbieden
 • Naast beide trainingsdagen maakt ook thuisstudie deel uit van de onderwijsmodule. De totale belasting van de aanvullende thuisstudie bedraagt ongeveer 8 uur

Docent

Nicole Philippens: "Het was wel erg zoeken in het begin. Hoe pak je zo’n project aan? Met wie ga je om tafel en waar begin je? Als ik toen had geweten, wat ik nu wist dan was het een stuk soepeler gegaan. Uiteindelijk ben ik trots op het resultaat als CooL coaches: we bieden met het CooL programma een mooie toevoeging aan het bestaande portfolio van de huisartsen. En als ik dan de deelnemers zie groeien tijdens hun persoonlijke traject, dan ben ik blij dat we hen daarin een zetje in de goede richting hebben kunnen geven!"

*De tweedaagse training vervangt niet de verplichte informatie-sessie over de voorwaarden en verplichtingen om met CooL te starten!

verschillen starttraining en training CooL

Delen met vrienden

Locatie

HNK Ede Horapark

41 Bennekomseweg

6717 LL Ede

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 30 dagen voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen