Gratis

Tweede Landelijke dag voor Kinderburgemeesters 'Ieder kind mag meedoen'

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Stadhuis Delft

Delft

Kaart bekijken

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving


Let op: In dit inschrijfformulier staat geschreven, dat inschrijving gratis is. We vragen echter per gemeente een bijdrage van € 200 voor deelname van 2 personen. Een Kinderburgemeester (of kinderambassadeur) en een bestuurder of beleidsadviseur van uw gemeente. Een factuur wordt na afloop van de bijeenkomst per mail verzonden.


Landelijke dag voor kinderburgemeesters. Zaterdag 14 oktober 2017 in Delft

Een dag voor Kinderburgemeesters, kinderambassadeurs, bestuurders en beleidsadviseurs jeugd, participatie en onderwijs.

De gemeente Delft organiseert de dag en samenwerking met de kinderambassadeurs van Rijswijk en Kinderrechten.NU. De gemeente Delft wil graag van de kinderen horen hoe zij het beste ‘kinderparticipatie in de gemeente’ kan starten.

Vorig jaar werd voor het eerst een landelijke dag georganiseerd waar alle Kinderburgemeesters in Aalsmeer bij elkaar kwamen om hun ervaringen met elkaar te delen. Dat was een groot succes. Kijk maar eens naar deze link http://jeugdjournaal.nl/artikel/2136647-alle-kinderburgemeesters-bij-elkaar.html.

Het is belangrijk dat alle kinderen in iedere gemeente mee kunnen praten over dat wat zij nodig hebben om fijn en veilig op te kunnen groeien. Juist de kinderen zelf kunnen daar goed over nadenken en adviezen geven. Dat heeft de Rijswijkse Raad van Kinderrechtenambassadeurs gedaan. Zij worden uitgenodigd om te vertellen hoe zij met het thema armoede aan de slag zijn gegaan en hoe de kinderen van hun school meedoen. Aan het einde van de dag heeft iedereen een idee voor de vraag: hoe zorg ik er als kinderburgemeester voor dat alle kinderen in de gemeente kunnen meedoen en meepraten.

Op deze dag praten de kinderen. De volwassenen luisteren naar de adviezen van de kinderen.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Stadhuis Delft

Delft

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen