€ 15,96

Ubuntu in die Suide, Natuurlijk!

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Sint Dionysiuskerk

Deken Keulenplein 1

6365BJ Schinnen

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Op 19 april 2020 zal Thanda Ecologisch Centrum Beekdaelen het evenement “Ubuntu in die Suide, Natuurlijk!” organiseren in het Zuid-Limburgse Schinnen. Met onder andere gast lezingen van Annette Nobuntu Mul en Jan Terlouw, en een optreden van Stef Bos belooft het een prachtige dag te worden.

Annette Nobuntu Mul, schrijver van het boek "Opsoek naar Ubuntu", zal vertellen over haar zoektocht naar Ubuntu in Zuid-Afrika:

"Veel mensen in de westerse wereld verlangen naar nieuw spiritueel houvast. Onze materiële behoeftes worden prima vervuld, maar op het immateriële vlak zoeken we naar antwoorden op vragen als: Hoe gaan we met elkaar om? Wat verbindt ons? Hoe zorgen we voor de aarde?
In haar boek gaat Annette Nobuntu Mul op zoek naar de betekenis van Ubuntu, het eeuwenoude filosofische concept uit Zuidelijk Afrika. Ubuntu werd wereldberoemd door verzoeners als Nelson Mandela en Desmond Tutu, die het gedachtengoed op indrukwekkende wijze in de praktijk brachten na het afschaffen van de Apartheid in Zuid-Afrika."

In 2018 schreef Jan Terlouw het Boekenweekessay ''Natuurlijk'':

"Geboren in een boerendorp op de Veluwe, groeide Jan Terlouw op tussen de natuur. Hij klom in bomen, bestudeerde bijenvolken en hielp kalfjes geboren worden. Natuur werd voor hem een onuitputtelijke bron van inspiratie, door de schoonheid, de variatie en het mysterie ervan.

Nog altijd vindt hij Nederland een van de mooiste landen van de wereld. Het groen, het water, de dijken, de jagende wolken, de wisseling der seizoenen, het fascineert hem mateloos. Maar hij is ook bezorgd, want de natuur is in gevaar. Het tijdperk van het Antropoceen is aangebroken: het menselijk handelen heeft een bepalende invloed op de toestand van de aarde. Wat de aarde in 4,5 miljard jaar heeft ontwikkeld, is de afgelopen eeuw in rap tempo verwoest door de mens. De klimaatverandering is een feit. Het is niet te laat, maar het is wel de hoogste tijd voor drastische maatregelen.

Natuurlijk is een ode aan de natuur en een vurig pleidooi om de aarde in betere staat achter te laten voor volgende generaties."

Stef Bos; inspirerende singer/songwriter, treffend tot in de ziel, tovenaar in woorden en muziek in het Nederlands en Zuid Afrikaans.

Steven () (Veenendaal, 12 juli 1961) is een Nederlandse singer-songwriter. Hij werd vooral bekend met
zijn nummer Papa (1991). Voor zijn ouvre heeft Stef Bos diverse muzikale prijzen gewonnen. Hij zingt in
de drie landen waar hij thuis is, België, Nederland en Zuid-Afrika. Hij noemt zichzelf ook wel 'Kaaskop in
Kaapstad en Vlaamse Nederlander'. Met zijn inspirerende en poëtische teksten en muziek weet hij vele
harten te raken. Zijn optredens laat niemand onberoerd. Hij is regelmatig te horen en te zien op radio en
televisie. Momenteel tourt hij met zijn fantastische band door Nederland en Vlaanderen met een nieuwe
voorstelling: TIJD om te gaan leven. Een voorstelling met veel dynamiek, optimisme en kleur.
Een voorstelling waarin het kind in ons wordt wakker gekust en de verbeelding aan de macht is.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Sint Dionysiuskerk

Deken Keulenplein 1

6365BJ Schinnen

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen