Gratis

Uitreiking BLAStprijs 2019

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Stedelijk Museum Breda

22 Boschstraat

4811 GH Breda

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

BLAStprijs

In 2019 reikt BLASt deze architectuurprijs voor de vierde maal uit. Met de prijs wil BLASt de aandacht vestigen op het belang van ruimtelijke kwaliteit in Breda. In 2019 wordt de prijs – de zogenaamde Bredase roede, een historische lengtemaat – uitgereikt in de categorieën beste kleine woninguitbreiding (XS) en beste grootschalige plan (XL).

XS

Sinds 2014 mag er veel meer gebouwd worden zonder hier vergunning voor aan te vragen. Om woningen te laten voldoen aan huidige woonwensen en energie-eisen wordt er veel opgeknapt, uitgebreid en verbouwd buiten het gezichtsveld van de gemeente. BLASt wil weten wat voor dakkapellen, serres, keukenuitbreidingen, op- en aanbouwen dit heeft opgeleverd. Hebben deze “extra-small” ingrepen impact op het uiterlijk van de stad? En wat is het beste “extra-small” project?

XL

Breda lijkt aan een ware groeispurt te zijn begonnen. Komende jaren worden er volgens planning duizenden woningen bijgebouwd. Hiervoor zijn de afgelopen jaren stedenbouwkundige plannen, gebiedsvisies, beeldkwaliteitsplannen en inrichtingsplannen opgesteld. Hoe is het gesteld met de kwaliteit van deze plannen? Wat is het best “extra-large” project?

Jury

De vakjury bestaat uit Marc Glaudemans (directeur provincie Noord-Brabant), Ninke Happel (partner bij het architectenbureau HappelCornelisseVerhoeven) en Elma van Boxtel (partner bij het stedenbouwkundigbureau ZUS).

Uitreiking

De prijs wordt uitgereikt door wethouder Marianne de Bie. De avond zal gepresenteerd worden door Lucas Verweij.


19.30 inloop

20.00 start

22.00 einde/borrel

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Stedelijk Museum Breda

22 Boschstraat

4811 GH Breda

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen