Gratis

Uitreiking BLAStprijs 2020

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

De Teruggave

11 Gasthuisvelden

4811 VX Breda

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Uitreiking van de BLAStprijs: het publieke gebouw

Over dit evenement

BLAStprijs

De BLAStprijs staat in 2020 in het teken van het publieke gebouw. BLASt, het platform voor landschap, architectuur en stedenbouw in Breda, roept architecten, ontwerpers, aannemers en opdrachtgevers op om hun beste plannen aan te melden voor de BLAStprijs 2020.

In 2020 reikt BLASt deze jaarlijkse architectuurprijs voor de vijfde maal uit. Met de prijs wil BLASt de aandacht vestigen op het belang van ruimtelijke kwaliteit in Breda. In 2020 wordt de prijs – de zogenaamde Bredase roede, een historische lengtemaat – uitgereikt in de categorie Beste publieke gebouw.

De gemeente Breda heeft de ambitie een gastvrije stad te zijn. Hoe dragen de gebouwen in de stad hieraan bij? Is de nieuwe architectuur in de stad uitnodigend, laagdrempelig en toegankelijk? Welke gebouwen faciliteren het ontmoeten? Gebeurt dit alleen in winkels en cafés of spelen plekken voor cultuur, onderwijs en zorg hierin ook een rol?

Er is een groeiende maatschappelijke behoefte aan publieke ontmoetingsplekken. Nieuwe publieke gebouwen kunnen daarin een belangrijke rol vervullen.

Jury

De vakjury bestaat uit Bas van der Pol (directeur AIR Rotterdam), Johan de Wachter (partner bij het architectenbureau JDWA) en Ingrid van der Heijden (partner bij Civic architects).

Het programma voor de avond is als volgt:

19.30 inloop

20.00 start

22.00 einde/borrel

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

De Teruggave

11 Gasthuisvelden

4811 VX Breda

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen