Uitverkocht

UNMASKING THE MASK

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Wereldmuseum

25 Willemskade

3016 DM Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

UNMASKING THE MASK

De beeldende kracht van het masker


Gastconservator Walter Van Beirendonck nodigde voor POWERMASK de kunstenaars Brian Kenny, Coco Fronsac en Charles Fréger uit om met het masker als inspiratiebron werk te maken voor de tentoonstelling. Door welke beeldende krachten worden kunstenaars getroffen bij het masker als fenomeen en object? Waarom verzamelen kunstenaars maskers? UNMASKING THE MASK ontrafelt het geheim van de fascinatie en appreciatie van het masker door kunstenaars.

POWERMASK co-curator en kunsthistoricus Alexandra van Dongen leidt je door een gevarieerd middagprogramma van lezingen, interviews, films en workshops. Noor Mertens, artistiek directeur van Kunstverein Langenhagen, interviewt de Rotterdamse kunstenaar en verzamelaar Paul van der Eerden, van wie een Afrikaans masker uit zijn collectie te zien is in POWERMASK. Linda Malherbe, oprichter en artistiek leider van Verhalenhuis Belvédère, vertelt over de Rotterdamse kunstenaar en verzamelaar Wally Elenbaas (1912-2008), een vroegere bewoner van het verhalenhuis op Katendrecht. Aansluitend wordt de nieuwste film van kunstenaar Roy Villevoye en filmmaker Jan Dietvorst EVIDENCE (2017) vertoond, waarin opnamen van een bijzonder bezoek van twee Asmat broers aan het collectiedepot van het Wereldmuseum is te zien.

Speciaal voor deze dag geven kunstenaars Coco Fronsac en Wolf Brinkman workshops en zijn er doorlopend tekentours onder leiding van jonge kunstenaars in de tentoonstelling. In samenwerking met Urban Sketchers Rotterdam worden er onder leiding van Jeffrey de Bruin tekentours georganiseerd. Maskers in allerlei vormen, kleuren en materialen zijn je bron voor nieuwe ideeën en composities. Ga mee met een gids, luister naar kijk- en tekentips in de tentoonstelling en teken je schetsboekje vol. Voor de tekentour worden gratis schetsboekjes en potloden uitgedeeld.

Programma UNMASKING THE MASK:
13.00-13.20 uur: Welkom en inleiding door Alexandra van Dongen
13.20-13.40 uur: Noor Mertens interviewt Paul van der Eerden
13.40-14.00 uur: Linda Malherbe vertelt over Wally Elenbaas
14.00-14.45 uur: Jan Dietvorst introduceert de film EVIDENCE
15.00-16.00 uur: Workshop 1 met Coco Fronsac en Wolf Brinkman en een tekentour door de tentoonstelling
16.00-17.00 uur: Workshop 2 met Coco Fronsac en Wolf Brinkman en een tekentour door de tentoonstelling

Wanneer: zondag 25 februari
Tijd: 13.00-17.00 uur
Kosten: Gratis activiteit, alleen entree (€15,- euro / gratis met Rotterdampas of Museumkaart)


Graag vooraf aanmelden via de groene registreerknop bovenin. Beperkt aantal plekken beschikbaar.


Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Wereldmuseum

25 Willemskade

3016 DM Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen