Utrecht Zingt met het Nederlands Kamerkoor - Di Lasso's Tranen van Petrus

Venster Acties en details

Verkoop beëindigd

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

ZIMIHC theater Zuilen

1 Prinses Christinalaan

3554 JL Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
ZIMIHC presenteert in samenwerking met het Nederlands Kamerkoor (NKK) Utrecht Zingt met het Nederlands Kamerkoor.

Over dit evenement

In De tranen van Petrus plaatst het Nederlands Kamerkoor Di Lasso’s meesterwerk in actuele context: wat gebeurt er met de mens ten tijde van isolatie, eenzaamheid en wanhoop?

In de voorstelling vertolkt Alexandre Riabko (eerste solist bij het Hamburg Ballet) de rol van Petrus–apostel en misschien wel de trouwste volgeling van Jezus. Toch verloochent hij Jezus. De desillusie en eenzaamheid die volgen komen tot leven in een scenisch samenspel tussen Petrus en het koor, in een co-regie van Tido Visser en Nanine Linning. Petrus’ worsteling wordt gadegeslagen en begeleid door zeven zangers in levensgrote glazen zuilen. Wie is er eenzamer? Hij die opgesloten is, of hij die niemand heeft om zijn vrijheid mee te delen? Hoe verhoudt zijn idealisme zich vandaag de dag tot een wereld waarin mensen kiezen voor eigenbelang, een maatschappij waarin de oneliner het wint van de nuance, een maatschappij waarin blinde macht gaat boven moreel gezag? Publiek én zangers worden tot getuigen van Petrus’ leed. Poëtisch, confronterend, en actueel.

Workshop

Dit jaar gaan we het iets anders doen, namelijk in de vorm van een workshop. Binnenkort maken we de inhoud hiervan bekend.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

ZIMIHC theater Zuilen

1 Prinses Christinalaan

3554 JL Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

{ _('Organizer Image')}

Organisator ZIMIHC theater Zuilen

Organisator van Utrecht Zingt met het Nederlands Kamerkoor - Di Lasso's Tranen van Petrus

ZIMIHC theater Zuilen is gevestigd in het Vorstelijk Complex en biedt voorstellingen voor, door en met bewoners uit Zuilen. Daarnaast is deze professionele theaterzaal geschikt voor verschillende ontvangsten en bijeenkomsten.

 

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen