Uurtje Kunst: Antony Gormley

Venster Acties en details

In verkoop op 9 mei 2021 om 00:00
Herinnering

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Centrale Bibliotheek Rotterdam

110 Hoogstraat

3011 PV Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
De Britse kunstenaar Antony Gormley (1950) wordt wereldwijd geroemd om zijn sculpturen, installaties en publieke werken.

Over dit evenement

De Britse kunstenaar Antony Gormley (1950) wordt wereldwijd geroemd om zijn sculpturen, installaties en publieke werken, die ingaan op de relatie tussen het menselijk lichaam en de ruimte om ons heen.

Gormley zet zijn eigen lichaam en dat van anderen in om fundamentele vragen te stellen over de relatie van de mens met de natuur en de kosmos. Hij benadert het eeuwenoude onderwerp van het menselijk lichaam in de kunst op geheel eigen, universele en filosofische wijze. Hij borduurt daarmee voort op de kunstgeschiedenis en de conceptuele beeldhouwkunst van de jaren zestig en zeventig. In de tentoonstelling van Museum Voorlinden is in het voorjaar van 2021 een brede selectie van Antony Gormleys kunst te zien: van zijn vroege werk uit de jaren tachtig tot zijn meest recente sculpturen. Zo is onder meer het twaalf meter lange stalen werk Passage voor het eerst in Nederland te zien, waarin je door het duistere onbekende reist. Ook het zaalvullende Breathing Room wordt getoond, waarin je je in een driedimensionale tekening in de ruimte waant. In de tentoonstelling is een brede selectie van vroeg werk uit de jaren tachtig tot Gormleys meest recente sculpturen te zien.

Omdat het aantal plaatsen beperkt is, moet je van tevoren wel online een plekje reserveren. Zo kunnen we jouw veiligheid en die van andere bezoekers garanderen. We houden 1,5 m afstand. De zitplekken zijn aangegeven in de bibliotheek. Daarnaast zorgen wij voor desinfectie en een goed geventileerde ruimte. Kom alsjeblieft niet naar de bibliotheek als je klachten hebt. Klik hier voor informatie over de veiligheidsmaatregelen die worden getroffen.

  • Locatie: Filmzaal, 4de verdieping
  • Toegang: gratis
  • Aanmelden: verplicht via Eventbrite
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Centrale Bibliotheek Rotterdam

110 Hoogstraat

3011 PV Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen