Uurtje Kunst: Bruce Nauman

Venster Acties en details

Geannuleerd

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Centrale Bibliotheek Rotterdam

110 Hoogstraat

3011 PV Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Kunsthistoricus Hoo Man Chan neemt je tijdens dit Uurtje Kunst mee in de wereld van Nauman.

Over dit evenement

De eerste grote overzichtstentoonstelling in Nederland van het werk van Bruce Nauman (1941) komt er aan! Deze omvat een periode van meer dan vijftig jaar en is daarmee het eerste omvangrijke retrospectief van Bruce Nauman in Nederland.

Bruce Nauman is een visionaire hedendaagse kunstenaar die zich sinds de jaren '60 uit door middel van performances, installaties, videokunst, sculptuur, tekeningen en neon-werken. Aan de hand van 40 kernwerken uit internationale collecties wordt inzicht geboden in de baanbrekende rol die het werk van Nauman heeft gespeeld en nog steeds speelt in de abstracte hedendaagse en actuele kunst. Nauman onderzoekt in zijn werk telkens weer de definities van een kunstwerk en confronteert de beschouwers rechtstreeks met hun eigen fysieke en mentale aanwezigheid. In de tentoonstelling worden Nauman’s sculpturen, neonwerken, films, videowerken, geluidsopnames, tekst en werken op papier geëxposeerd in een niet-chronologische parcours: daarbij is te zien dat de kunstenaar meermaals terugkeert naar eerdere thema’s. Ook zal er zeer recent werk van Nauman te zien zijn. De expositie reist na Tate Modern en Stedelijk Museum Amsterdam ook nog door naar het Los Angeles County Museum of Art. In het Stedelijk is deze tentoonstelling vanaf 13 februari te zien.

Omdat het aantal plaatsen beperkt is, moet je van tevoren wel online een plekje reserveren. Zo kunnen we jouw veiligheid en die van andere bezoekers garanderen. We houden 1,5 m afstand. De zitplekken zijn aangegeven in de bibliotheek. Daarnaast zorgen wij voor desinfectie en een goed geventileerde ruimte. Kom alsjeblieft niet naar de bibliotheek als je klachten hebt. Klik hier voor informatie over de veiligheidsmaatregelen die worden getroffen.

  • Locatie: Filmzaal, 4de verdieping
  • Toegang: gratis
  • Aanmelden: verplicht via Eventbrite
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Centrale Bibliotheek Rotterdam

110 Hoogstraat

3011 PV Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen