Uurtje Kunst: Calder Reloaded

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Centrale Bibliotheek Rotterdam

110 Hoogstraat

3011 PV Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Gefascineerd door beweging, voegde Amerikaanse beeldhouwer Alexander Calder (1868 - 1976) dynamiek toe aan zijn beelden.

Over dit evenement

Hoo-Man Chan, cultuurhistoricus, neemt je mee in het vooruitstrevende en experimentele karakter van zijn werk. Calder’s werk had een grote invloed op de ontwikkeling van de beeldende kunst en was een inspiratie voor tijdgenoten en de generaties kunstenaars erna. De Rotterdamse Kunsthal organiseert vanaf 17 oktober een tentoonstelling waarin de invloed van Calder op de hedendaagse kunst centraal staat. Ca. 25 werken van Calder worden getoond naast werken van tien toonaangevende kunstenaars die zich door hem hebben laten inspireren, waaronder Olafur Eliasson, Ernesto Neto, Sarah Sze, Roman Signer en Carsten Nicolai.

Nu de coronamaatregelen wat zijn versoepeld kunnen we langzaamaan weer beginnen met activiteiten. Natuurlijk hanteren wij de maatregelen van het RIVM. We houden ook bij het voorlezen 1,5 m afstand. De zitplekken zijn aangegeven in de bibliotheek. Daarnaast zorgen wij voor desinfectie en een goed geventileerde ruimte. Kom alsjeblieft niet naar de bibliotheek als je klachten hebt. Klik hier voor informatie over de veiligheidsmaatregelen die worden getroffen.

Omdat het aantal plaatsen beperkt is, moet je van tevoren wel online een plekje reserveren. Zo kunnen we jouw veiligheid en die van andere bezoekers garanderen.

  • Locatie: Filmzaal, 4de verdieping
  • Toegang: gratis
  • Aanmelden: verplicht via Eventbrite
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Centrale Bibliotheek Rotterdam

110 Hoogstraat

3011 PV Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen