Gratis

Uurtje Kunst: Gustav Klimt

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Centrale Bibliotheek Rotterdam

110 Hoogstraat

3011 PV Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Wie waren Klimt's inspiratiebronnen? Matisse, Van Gogh, Monet? Hoe goed kende hij hun werken? Is er invloed te ontdekken en zo ja welke?

Over dit evenement

In dit najaar wordt Klimt's schilderkunst samen met werken van voorlopers en van collega-tijdgenoten geëxposeerd.

Cultuurhistoricus Hoo-Man Chan vertelt je over Klimt zijn werk en inspiratiebronnen. Gustav Klimt (1862-1918) leefde en werkte rond 1900 in het artistiek bloeiende Wenen. Vooral zijn latere werk, dat zich kenmerkt door decoratief ornamentalisme en suggestief-erotische symboliek, is bekend en geliefd.

Nu de coronamaatregelen wat zijn versoepeld kunnen we langzaamaan weer beginnen met activiteiten. Natuurlijk hanteren wij de maatregelen van het RIVM. We houden ook bij het voorlezen 1,5 m afstand. De zitplekken zijn aangegeven in de bibliotheek. Daarnaast zorgen wij voor desinfectie en een goed geventileerde ruimte. Kom alsjeblieft niet naar de bibliotheek als je klachten hebt. Klik hier voor informatie over de veiligheidsmaatregelen die worden getroffen.

Omdat het aantal plaatsen beperkt is, moet je van tevoren wel online een plekje reserveren. Zo kunnen we jouw veiligheid en die van andere bezoekers garanderen.

  • Locatie: Filmzaal, 4de verdieping
  • Toegang: gratis
  • Aanmelden: verplicht via Eventbrite
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Centrale Bibliotheek Rotterdam

110 Hoogstraat

3011 PV Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen