Gratis

Uurtje Kunst: John Constable

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Centrale Bibliotheek Rotterdam

110 Hoogstraat

3011 PV Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Cultuurhistoricus Hoo-Man Chan vertelt je in deze lezing meer over John Constable (1776-1837).

Over dit evenement

Deze Britse kunstenaar wordt gerekend tot de beste landschapschilders aller tijden.

Zijn olieverfschetsen van wolkenformaties en atmosferische lichteffecten zijn hoogtepunten uit de kunst van de Romantiek. In de eerste Nederlandse overzichtstentoonstelling van Constable, toont het Haarlemse Teylers Museum vanaf 19 september internationale bruiklenen uit o.a. Canada en Londen.

Doordat Constable zo gefascineerd was door lucht, licht en wolken, waren die in zijn kunst allesbepalend. In zijn schilderijen smeedde hij lucht en landschap tot een eenheid. Daarbij koos hij ervoor om landschappen en luchten heel realistisch weer te geven. In dat opzicht was hij sterk geïnspireerd door de directe manier waarop o.a. Ruisdael en Rembrandt het landschap weergaven. Toepasselijk worden Constable's werken dan ook getoond in het gezelschap van tekeningen en schilderijen van zijn grote 17de-eeuwse voorbeelden.

Nu de coronamaatregelen wat zijn versoepeld kunnen we langzaamaan weer beginnen met activiteiten. Natuurlijk hanteren wij de maatregelen van het RIVM. We houden ook bij het voorlezen 1,5 m afstand. De zitplekken zijn aangegeven in de bibliotheek. Daarnaast zorgen wij voor desinfectie en een goed geventileerde ruimte. Kom alsjeblieft niet naar de bibliotheek als je klachten hebt. Klik hier voor informatie over de veiligheidsmaatregelen die worden getroffen.

Omdat het aantal plaatsen beperkt is, moet je van tevoren wel online een plekje reserveren. Zo kunnen we jouw veiligheid en die van andere bezoekers garanderen.

  • Locatie: Filmzaal, 4de verdieping
  • Toegang: gratis
  • Aanmelden: verplicht via Eventbrite

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Centrale Bibliotheek Rotterdam

110 Hoogstraat

3011 PV Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen