Gratis

Uurtje Kunst: Kaarslicht

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Centrale Bibliotheek Rotterdam

110 Hoogstraat

3011 PV Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
December is de donkere maand van het sfeervolle en ook symbolische licht. Waardoor trekt kaarslicht ons zo aan?

Over dit evenement

December is de donkere maand van het sfeervolle en ook symbolische licht. Waardoor trekt kaarslicht ons zo aan? Behalve het verhelderen van een ruimte zorgt dit subtiele en flakkerende licht al eeuwen voor sfeer, warmte en intimiteit.

In de kunstgeschiedenis heeft deze lichtbron eveneens een bijzondere rol van betekenis: kunstenaars hebben kaarslicht in hun schilderijen ingezet om bijvoorbeeld de dramatiek te versterken en om diepte en schaduwwerking te benadrukken. In dit Uurtje Kunst toont Hoo-Man een selectie prachtige kaarslicht-werken en licht zoals altijd hun verborgenheden toe.

  • Locatie: Filmzaal (4e etage), Hoogstraat 110
  • Toegang: gratis
  • Aanmelden: verplicht via Eventbrite

Natuurlijk volgen wij de coronamaatregelen van het kabinet. Tussen de zitplekken is 1,5 m afstand. Waar je kunt plaatsnemen is aangegeven. Daarnaast is er desinfectiemateriaal en zorgen wij voor een goed geventileerde ruimte. Kom alsjeblieft niet naar de bibliotheek als jij of je kinderen klachten hebben. Klik hier voor informatie over de coronamaatregelen die bij ons gelden. Omdat het aantal plaatsen beperkt is, moet je van tevoren een plekje reserveren. Zo kunnen we jouw veiligheid en die van andere bezoekers garanderen.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Centrale Bibliotheek Rotterdam

110 Hoogstraat

3011 PV Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Organisator Bibliotheek Rotterdam

Organisator van Uurtje Kunst: Kaarslicht

Een van de drukstbezochte plekken van Rotterdam is de bibliotheek: hét kenniscentrum en culturele podium van Rotterdam. Natuurlijk kun je boeken, muziek en films lenen, maar ook voor activiteiten, workshops, goede studie- of werkruimte, het huren van een zaal of bijwonen van een voorstelling ben je welkom.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen