Gratis

Uurtje Kunst: Kaarslicht in de kunst

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Centrale Bibliotheek Rotterdam

110 Hoogstraat

3011 PV Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Hoo-Man Chan, neemt je mee terug in de tijd naar het subtiele en klakkerende licht dat al eeuwen voor sfeer, warmte en intimiteit zorgt.

Over dit evenement

Waardoor trekt kaarslicht ons zo aan? In de kunstgeschiedenis heeft deze lichtbron eveneens een bijzondere rol van betekenis. De tentoonstelling Kaarslicht, vanaf 9 oktober in Museum Gouda te zien, neemt de bezoeker mee op een reis door vier eeuwen kaarslicht in de Nederlandse kunst. 'Gouda kaarsenstad' is voor Museum Gouda het vertrekpunt voor de tentoonstelling over het kaarslicht-fenomeen in de schilderkunst. Het museum heeft ruim veertig werken uit de 16de tot en met de 18de eeuw geselecteerd, waarbij kunstenaars kaarslicht inzetten om bijvoorbeeld de dramatiek te versterken en om diepte en schaduwwerking te benadrukken. Uit internationale collecties komt meer dan een dozijn kunstwerken de tentoonstelling versterken. Een groot deel van deze buitenlandse bruiklenen was niet eerder of lang geleden in Nederland te zien.

Nu de coronamaatregelen wat zijn versoepeld kunnen we langzaamaan weer beginnen met activiteiten. Natuurlijk hanteren wij de maatregelen van het RIVM. We houden ook bij het voorlezen 1,5 m afstand. De zitplekken zijn aangegeven in de bibliotheek. Daarnaast zorgen wij voor desinfectie en een goed geventileerde ruimte. Kom alsjeblieft niet naar de bibliotheek als je klachten hebt. Klik hier voor informatie over de veiligheidsmaatregelen die worden getroffen.

Omdat het aantal plaatsen beperkt is, moet je van tevoren wel online een plekje reserveren. Zo kunnen we jouw veiligheid en die van andere bezoekers garanderen.

  • Locatie: Filmzaal, 4de verdieping
  • Toegang: gratis
  • Aanmelden: verplicht via Eventbrite
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Centrale Bibliotheek Rotterdam

110 Hoogstraat

3011 PV Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen