Uurtje Kunst: Koele wateren

Venster Acties en details

In verkoop op 4 apr. 2021 om 00:00
Herinnering

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Centrale Bibliotheek Rotterdam

110 Hoogstraat

3011 PV Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Hoo Man Chan gaat samen met jou op ontdekkingsreis in het water.

Over dit evenement

Hoo Man Chan gaat samen met jou op ontdekkingsreis in het water. Vanaf 21 maart is de expositie Koele Wateren te zien in de tentoonstellingszalen van Museum Gouda. Vier eeuwen kunst met water in de hoofdrol als vriend én vijand. Daarnaast wordt in de tentoonstelling een link gelegd met de toekomst.

Hoe maakbaar zal Nederland later zijn? Wat gebeurt er als de zeespiegel 6 meter stijgt en hoe ziet Nederland er over 200 jaar uit? Zo wordt in de tentoonstelling de kenmerkende identiteit van ons land in kunstvorm ontvouwt.

Koele Wateren is een thematentoonstelling die reist langs vijf steden in Nederland en in betreffende hoofdmusea steeds een tijdlang te gast is. De tentoonstelling is in samenwerking met het Rijksmuseum ontstaan. Op de expositie zullen werken uit Openbaar Kunstbezit getoond worden die lang niet altijd te zien zijn. Al met al een bijzondere tentoonstelling dus, die verborgen parels bevat waar het water letterlijk vanaf druipt. Zo zijn zeldzaam geziene werken te genieten van bekende schilders als Jan van Goyen, Salomon van Ruysdael, Hendrik Willem Mesdag, Jacob Maris en Isaac Israels. De geselecteerde werken dateren uit de 17de tot en met de 19e eeuw, waarbij het oudste kunstwerk uit 1630 stamt.

Omdat het aantal plaatsen beperkt is, moet je van tevoren wel online een plekje reserveren. Zo kunnen we jouw veiligheid en die van andere bezoekers garanderen. We houden 1,5 m afstand. De zitplekken zijn aangegeven in de bibliotheek. Daarnaast zorgen wij voor desinfectie en een goed geventileerde ruimte. Kom alsjeblieft niet naar de bibliotheek als je klachten hebt. Klik hier voor informatie over de veiligheidsmaatregelen die worden getroffen.

  • Locatie: Filmzaal, 4de verdieping
  • Toegang: gratis
  • Aanmelden: verplicht via Eventbrite
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Centrale Bibliotheek Rotterdam

110 Hoogstraat

3011 PV Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen