Gratis

Uurtje Kunst: Rotterdam in fotografie en kunst

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
Dit Uurtje Kunst bestaat een kleurrijke reeks uitbeeldingen van de stad met toelichtingen door kunstkenner-in-huis Hoo-Man.

Over dit evenement

Rotterdam werd van meet af aan in de fotografie vastgelegd op de gevoelige plaat: van de rotterdamse manege in de 19de eeuw, via oorlogsbeelden van de Boompjes en de Wederopbouwwerken in de Hoogstraat, tot helden als Jules Deelder & Lee Towers. Maar ook schilders hebben op hun doeken de havenstad vereeuwigd, zoals Charley Toorop, Jongkind, en zelfs Turner. Dit Uurtje Kunst bestaat uit een kleurrijke reeks uitbeeldingen van de stad met toelichtingen door kunstkenner-in-huis Hoo-Man Chan.

Vanwege corona vinden deze activiteiten onder voorbehoud in de bibliotheek plaats. Anders wordt de lezing online gegeven.

  • Locatie: online via Zoom
  • Toegang: gratis
  • Aanmelden: verplicht via Eventbrite 
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Organisator Bibliotheek Rotterdam

Organisator van Uurtje Kunst: Rotterdam in fotografie en kunst

Een van de drukstbezochte plekken van Rotterdam is de bibliotheek: hét kenniscentrum en culturele podium van Rotterdam. Natuurlijk kun je boeken, muziek en films lenen, maar ook voor activiteiten, workshops, goede studie- of werkruimte, het huren van een zaal of bijwonen van een voorstelling ben je welkom.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen