Hoofdnavigatie overslaan
Pagina-inhoud
Dit evenement is afgelopen

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen

UvA - ECLAP Seminar: Nederlandse dans- en theatervoorstellingen online

Universiteit van Amsterdam, Theaterwetenschap

Donderdag 13 juni 2013 van 13:00 tot 17:00

UvA - ECLAP Seminar: Nederlandse dans- en...

Ticketinformatie

Type Einde Aantal
gratis Beëindigd Gratis  

Deel UvA - ECLAP Seminar: Nederlandse dans- en theatervoorstellingen online

Evenementdetails

 

Universiteit van Amsterdam

ECLAP Seminar

Nederlandse dans- en theatervoorstellingen online


De Universiteit van Amsterdam heeft in samenwerking met verschillende theatermakers en gezelschappen en met het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid gewerkt aan het online beschik­baar maken van theater- en dansregistraties. Dit seminar wordt gehouden om ervaringen te delen en om te reflecteren op de resultaten en de toekomst.

Onderwerpen die onder andere aan de orde komen zijn: Digitale archieven - voor wie en waarom?; Makers en online documentatie van hun werk; Intellectueel eigendom - problemen en oplossingen; Voorstellingsregistraties in het onderwijs; Perspectieven voor de e-humanities. 

Tijdens het seminar zullen niet alleen medewerkers van Beeld en Geluid en wetenschappers van de Universiteit van Amsterdam aan het woord komen, maar is ook plaats ingeruimd voor de makers van dans- en theatervoorstellingen zelf. Het seminar wordt afgesloten met een borrel.


Programma  
   
    ONTVANGST & KOFFIE 12.30 - 13.00
       
Peter Eversmann UvA Opening: De Universiteit van Amsterdam en ECLAP 13.00 - 13.10
Maarten Brinkerink Beeld en Geluid Open Beelden: een open mediaplatform voor audiovisuele collecties 13.10 - 13.35
Lotte Baltussen Beeld en Geluid Klaar voor clearen: een driestappenplan om rechten te regelen voor online toegang tot podiumkunstencollecties 13.35 - 14.00
Robin Boast UvA KEYNOTE The Imperative of Assemblage 14.00 - 14.30
       
    PAUZE 14.30 - 15.00
       
Bertha Bermudez ICK Amsterdam Dance and New media; new modes of documentations, education and recreation 15.00 - 15.25
Simon van den Berg Freelanced (theater)journalist [volgt] 15.25 - 15.50
Peter Eversmann UvA The archive, the repertoire and the class-room. A perspective on education and performance registrations 15.50 - 16.15
 Fanne Boland  UvA

Discussie o.l.v. Fanne Boland

16.15 - 17.00
       
    BORREL 17.00 - 17.45Deelname aan het seminar is gratis. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, daarom vragen wij u zich uiterlijk vrijdag 7 juni hier op te geven. Vragen kunt u stellen Josefien Schuurman, j.schuurman[at]uva.nl. Wij hopen u te mogen verwelkomen op de 13e! Deur is open vanaf 12.30.

Heb je vragen over UvA - ECLAP Seminar: Nederlandse dans- en theatervoorstellingen online? Neem contact op met Universiteit van Amsterdam, Theaterwetenschap

Waar en wanneer


Universiteitstheater Amsterdam
16 Nieuwe Doelenstraat
1012 CP Amsterdam
Nederland

Donderdag 13 juni 2013 van 13:00 tot 17:00


  Aan mijn agenda toevoegen

Organisator

Universiteit van Amsterdam, Theaterwetenschap

De Universiteit van Amsterdam

De Universiteit van Amsterdam heeft een lange geschiedenis. Voortgekomen uit het Athenaeum Illustre (1632) behoort de UvA met ruim 30.000 studenten, 5.000 medewerkers en een budget van meer dan 600 miljoen euro tot de grote algemene universiteiten in Europa.

De UvA heeft zeven faculteiten waar onderwijs en onderzoek plaatsvindt op het gebied van de geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie en bedrijfskunde, rechtsgeleerdheid, natuurwetenschappen, geneeskunde en tandheelkunde.

Jaarlijks verschijnen circa 7.500 wetenschappelijke publicaties van UvA-medewerkers. Het fundamenteel wetenschappelijk onderzoek behoort op veel gebieden tot de internationale top. De uiteenlopende toepassingsgerichte onderzoekprogramma's zijn deels multidisciplinair van aard en gericht op maatschappelijke vraagstukken.

De UvA staat voor een kritisch, onafhankelijk, creatief, innovatief en internationaal klimaat, met een open sfeer en een sterke betrokkenheid bij Amsterdam en de samenleving.

  Contact opnemen met de organisator

Ben je geïnteresseerd in het organiseren van je eigen evenement?

Doe mee met miljoenen mensen op Eventbrite.

Log in of meld je aan

Je kunt deze tickets alleen in termijnen betalen als je een Eventbrite-account hebt. Log in of meld je aan voor een gratis account om door te gaan.