€ 263,30 – € 472,98

UX Summer School

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Maashaven Zuidzijde 2

2 Maashaven Zuidzijde

3081 AE Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Wil je niet stil zitten en ga je liever aan de slag om te groeien als UX designer? UXpeople organiseert een drie-daagse Summer School voor beginnende UX professionals. Leer van experts en ontmoet andere UX'ers waarmee je ideeën en ervaringen kunt delen. Het is praktijkgericht, interactief en fun.

Tijdens de UX Summer School behandelen we de meest actuele onderwerpen en helpen je bij het profileren van jezelf als UX'er. We leren je niet alleen de tools, maar ook hoe je deze het beste kunt toepassen in de praktijk. Je gaat weer terug naar school of je werk bewapend met bewezen UX Tools, die je gaan helpen meer waarde te creëren in je werk.PROGRAMMA

Het Summer School programma bestaat uit 3 trainingsdagen. Na het volgen van het volledige programma bieden wij de jou ook nog 2 maanden begeleiding achteraf. Denk hierbij aan tips en coaching van UX experts omtrent jouw werk en UX carriëre. We sluiten de dag af met een zomerse cocktail en snacks.

26 september - UX Research & test methodes
Het beheersen van research en test methodes wordt steeds belangrijker. Dat heeft te maken met de de behoefte van opdrachtgevers om vooraf aan de ontwikkeling van digitale producten zoveel mogelijk data van (potentiële) gebruikers te verzamelen en daardoor de acceptatie in de markt te verhogen. Daarbij kan flink worden bespaard om marketing- en ontwikkelkosten. Maar ook als een product in de markt staat kun je de conversie en klanttevredenheid snel verhogen met behulp van usability onderzoek en het testen met gebruikers.

Je leert

 • hoe je interviews afneemt
 • hoe je concepten en prototypes kunt valideren
 • hoe je usability test uitvoert

Meer informatie over usability onderzoek


27 september - Design Sprints
Dankzij Google heeft de design Sprint als research & validatie instrument een flinke vlucht genomen. Steeds meer product managers en product owners zetten de design sprint om omdat ze daarmee in korte tijd een concept of prototype kunnen testen met echte gebruikers. Tijdens deze training leer je hoe je een design sprint organiseert en faciliteert en zorgt voor kwalitatieve onderzoeksresultaten.

Je leert:

 • hoe je de 5-daagse workshops goed kunt voorbereiden
 • hoe je de deelnemers actief laat deelnemen en laat schetsen
 • hoe je een prototype maakt en test met echte gebruikers

Meer informatie over Design Sprints


28 september - Design Systems
Een Design System is een verzameling van herbruikbare componenten, onderbouwd met duidelijke richtlijnen en standaards, bedoeld om sneller en efficiënter producten te bouwen. Grote organisaties maar ook startups hebben behoefte aan dit systeem, omdat ze daarmee een consistente gebruikerservaring kunnen creëren op alle digitale kanalen én gebruik kunnen maken van een centraal gedocumenteerde digitale huisstijlgids.

Je leert:

 • hoe je design principles opstelt
 • hoe je stap voor stap een design systeem opbouwt
 • hoe je Sketch het meest efficiënt inzet


Meer informatie over Design Systems.


Binnenkort volgt meer informatie over het inhoudelijke programma.DIT KUN JE VERDER VERWACHTEN

 • Leren over de nieuwste trends en UX methodes
 • Meer duidelijkheid over de arbeidsmarkt
 • Meer zelfkennis over wie jij bent als UX'er
 • Profilering van jezelf als UX'er


WAT NEEM JE MEE NAAR HUIS?

Je gaat naar huis met bruikbare tools en een hoop nieuwe kennis die je direct in de praktijk kunt brengen. Na het volgen van het volledige Summer School programma, krijg je ook nog 2 maanden coaching en begeleiding door een UX expert. En je krijgt een tof Summer School t-shirt ;).

Studenten van de opleiding Communication & Multimedia Design van de Hogeschool Rotterdam kunnen de resultaten van deze summerschool gebruiken om (na evaluatie van de resultaten door de opleiding) 2 ECTS in hun vrije keuze-ruimte te behalen.


VOOR WIE?

Ben je al bezig met UX en product design en wil je je ontwikkelen tot expert? Wil je in een korte tijd een betere designer worden en het officiële UX-people Summer School certificaat op je CV zetten?

En ben jij een:
 • UX designer (0-3 jaar ervaring)
 • UX Researcher (0-3 jaar ervaring)
 • Visual Designer (0-3 jaar ervaring)
 • Graphic Designer, Frond-end developer of Webdesigner.
 • Communication & Multimedia Design student
  (Studenten van de opleiding Communication & Multimedia Design van de Hogeschool Rotterdam kunnen de resultaten van deze summerschool gebruiken om (na evaluatie van de resultaten door de opleiding) 2 ECTS in hun vrije keuze-ruimte te behalen.


Gemiddelde leeftijd is 20-35 jaar. Ga je samen met een klasgenoot of collega? Neem dan een UXDuo ticket!VRAGEN?

Wees niet bang om vragen te stellen! Mail naar info@ux-people.nl
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Maashaven Zuidzijde 2

2 Maashaven Zuidzijde

3081 AE Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen