Gratis

Van ambitie tot aanpak: Emissievrije Stadslogistiek (symposium)

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Rabobank

Croeselaan 18

3521 CB Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Van ambitie tot aanpak: Emissievrije Stadslogistiek

In steeds meer steden en op bedrijventerreinen neemt niet alleen de druk maar ook de CO2-uitstoot toe door de hoeveelheid busjes, vrachtwagens en ander transport dat producten en diensten komt afleveren.

In 2018 ondertekenden de Green Business Clubs Amsterdam Zuidas en Utrecht Centraal de Green Deal ZES (Zero Emission Stadslogistiek) om een start te maken met de verduurzaming van het diensten- en goederenvervoer in het gebied. Participanten onderzoeken samen met overheden, logistieke kennispartijen en de transportsector hoe emissievrije bevoorrading van stadskernen en bedrijventerreinen in de praktijk gebracht kan worden. Het doel is om in 2025 zoveel mogelijk emissievrije stadslogistiek te realiseren.

Maar hoe doet u dat? En vooral: waar moet u beginnen? Kortom: aan welke knoppen moet u binnen uw bedrijf draaien om hier ook écht mee aan de slag te gaan?

Dat zijn de vragen die de Green Business Club Nederland, in samenwerking met de Topsector Logistiek, Hulshoff B.V. en Districon centraal stelt tijdens dit symposium.

Op een interactieve en praktische manier kijken we vanuit het perspectief van uw bedrijf: wat betekent een 'switch' naar duurzame bevoorrading voor uw bedrijf, uw hoofd inkoop, de facilitaire afdeling, maar ook de individuele medewerkers die wel eens een bloemetje of pakketje bestellen?

Naast informatie over de huidige stand van zaken gaat u naar huis met handvatten om aan de slag te gaan. Net als de participanten (private en publieke partijen) binnen de Green Business Clubs in Amsterdam Zuidas, Utrecht Centraal en Den Haag Beatrixkwartier die werken aan het verminderen en vergroenen van de inkomende en uitgaande transportstromen.Dagvoorzitter Inge Diepman

Presentatrice Inge Diepman is dagvoorzitter tijdens het symposium. Inge heeft een brede ervaring opgedaan in het leiden van grote en kleine bijeenkomsten, rondetafelgesprekken en discussies op talloze gebieden, waaronder duurzaamheid.


Programma

09.30 uur: Ontvangst

10.00 uur: Opening door dagvoorzitter Inge Diepman en directeur Green Business Club Nederland Eline Kik.

10.10 uur: Keynote door Walter Faaij, corporate antropoloog. Walter deelt zijn kennis over cultuurverandering binnen bedrijven om duurzaamheid deel te maken van het DNA.

10.30 uur: Interactief ochtendprogramma met een paneldiscussie van experts en praktijkcase Green Business Club Zuidas in samenwerking met Hulshoff Stadsdistributie.

11.30 uur: Lunch met presentaties en netwerkmogelijkheden aanbieders duurzaam transport, met o.a.:

  • CityHub
  • Districon
  • Hulshoff

12.15 uur: Start interactief middagprogramma met een paneldiscussie van experts en praktijkcases Green Business Club Utrecht Centraal en Den Haag Beatrixkwartier.

13.20 uur: Afsluiting met introductie Roadmap ‘Van Ambitie tot Aanpak: Emissievrije Stadslogistiek’.

13.30 uur: Netwerkmogelijkheden in de foyer met aanbieders/oplossingen.

14.30 uur: Einde


Experts

In het ochtend- of middagpanel delen o.a. de volgende experts hun kennis over emissievrije logistiek:

  • Herman Wagter, programmamanager Zero Emission Stadslogistiek, Connekt
  • Susanne Balm, Projectleider Sustainable City Logistics, Hogeschool van Amsterdam
  • Rogier Havelaar, general manager City Logistics, PostNL
  • Walter Faaij, corporate antropoloog, Green Culture Lab
  • Eline Kik, directeur GBC Nederland
Registreren

Klik hierboven op knop 'registreer' om u gratis aan te melden voor het symposium op maandag 4 maart a.s. in Utrecht. Is deze bijeenkomst ook (of juist) interessant voor uw collega's of directeur(en)? Stuur deze uitnodiging met aanmeldlink dan vooral door!

Vragen? Neem voor meer informatie over dit thema en het symposium contact op met Diederik Imfeld via diederik@greenbusinessclub.nl.


Hopelijk tot ziens op 4 maart,

Green Business Club Nederland

Green Business Club Nederland organiseert dit programma in samenwerking met de Topsector Logistiek, Rabobank, Hulshoff BV en Districon en wordt hierbij ondersteund door PostNL, City Hub en Fietskoeriers.nl.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Rabobank

Croeselaan 18

3521 CB Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen