€ 22,17

van Annelies - Oratorium naar het dagboek van Anne Frank

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Plantagekerk

17 Ter Pelkwijkstraat

8011 SE Zwolle

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Oratorium Annelies - indringend werk voor koor, sopraan en Klezmer ensemble

Over dit evenement

Huygens Vocaal Ensemble zingt Oratorium Annelies

Onder leiding van Hans Tijssen zal op zaterdag 26 september Plantagekerk Zwolle en zondag 27 september Grote kerk Epe een schitterend nieuw werk van de componist James Whitbourn worden uitgevoerd.

Annelies is een modern oratorium over het leven en droevige lot van Anne (Annelies Marie) Frank.

Anne Frank was een 13-jarige Nederlandse Jodin die een dagboek bijhield, net voor en tijdens de twee jaar dat zij, haar ouders en zuster, samen met vier anderen, ondergedoken zaten voor de nazi's tijdens de bezetting van Amsterdam in de Tweede Wereldoorlog.

De koorzetting van Whitbourn in Annelies biedt een getrouwe interpretatie van het dagboek. Hij doet dit door de persoon Anne - geportretteerd door de sopraan-soliste - centraal te stellen in het werk.

Zij geeft invulling en muzikale uitdrukking aan de gedachten die de buitenwereld bij Anne opwekken.

De Engelse componist James Whitbourn kreeg als eerste componist van het Anne Frank Fonds toestemming om teksten uit het dagboek op muziek te zetten. Melanie Challenger stelde het libretto samen met krachtige passages uit ”Anne Frank, the Diary of a Young Girl”. De sopraansoliste zingt Anne's woorden, het koor geeft commentaar op de gebeurtenissen om haar heen. In de begeleiding klinken instrumenten uit haar traditie - klarinet, viool, cello en piano.

Het werk is toegankelijk, groots en meeslepend. Het bevat allerlei muzikale citaten - een koraal dat Anne gekend zal hebben, een Duits kinderliedje, Klezmer, een hit van Vera Lynn, orthodoxe klaagzang, fragmenten die aan musicals doen denken en verwijzingen naar de klanken van Amsterdam - met name naar de klokken van de Westertoren die Anne zo troostten.

De muziek en de teksten brengen op indringende wijze iets over van de vreugde en het verdriet, de angst en de hoop die Anne gevoeld moet hebben.

De uitvoerenden zijn het Huygens Vocaal Ensemble en sopraan Tineke Roseboom. Zij worden begeleid door een Klezmer ensemble (piano, cello, viool en klarinet)

Kaarten voor de concerten kosten € 20,00 in de voorverkoop en zijn te bestellen via de website www.huygensmusic.nl. Aan da kassa kosten de kaarten € 25,00.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Plantagekerk

17 Ter Pelkwijkstraat

8011 SE Zwolle

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen