Van Baerle Trio - Beethoven, zijn leermeester en zijn muzikale erfgenamen

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Buitensociëteit Hanzehof

Coehoornsingel 1

7201 AA Zutphen

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Een reis door de tijd, hoe musici elkaar inspireren… Een ode aan Haydn, Beethoven en Brahms.

Over dit evenement

Van Baerle Trio

Het Van Baerle Trio wordt veel gevraagd op de belangrijkste podia voor klassieke muziek. Tijdens het Beethovenfestival spelen ze de Grande Finale. Het trio werd in 2004 opgericht door pianist Hannes Minnaar, violiste Maria Milstein en cellist Gideon den Herder. De naam van het trio is ontleend aan de straat waar hun muzikale wortels liggen: de Van Baerlestraat in Amsterdam. Hier ontmoetten de drie musici elkaar tijdens hun studie aan het Conservatorium van Amsterdam, op een steenworp afstand van het Concertgebouw, dat het trio als zijn muzikale thuis beschouwt. Inmiddels zijn ze Nederland ontstegen. Hun internationale carrière begon met het winnen van het ARD concours in München in 2013 en het Kamermuziekfestival van Lyon. In Nederland won het drietal het Vriendenkrans Concours, zijn er meerdere CD’s verschenen en wordt het Trio een veelgevraagd op de belangrijkste podia.

Beethoven, zijn leermeester en zijn muzikale erfgenamen

In het concert op het Beethoven Festival brengt het van Baerle Trio een ode aan Joseph Haydn, de leermeester van Beethoven. Ludwig keek erg op tegen hem op en bleef zijn leven lang grote bewondering koesteren voor “Papa Haydn”. Ook een van de muzikale erfgenamen van Beethoven wordt in het zonnetje gezet: Johannes Brahms. Deze Duitse componist bewonderde Beethoven vooral om zijn ambachtelijke vakmanschap.

Van de grote meester zelf tenslotte spelen de musici zijn ‘Erzherzog-Trio’ in Bes groot, opus 97. Beethoven droeg dit werk op aan zijn leerling aartshertog Rudolph van Oostenrijk. Aan de muziek is te horen dat er niet alleen sprake was van meester en leerling, maar ook van een vriendschap tussen beide. Het is of de instrumenten gezellig met elkaar keuvelen. Ontspannen werken de viool, de cello en de piano samen aan deze frisse en inventieve compositie.

Met dit slotconcert wordt het beeld van Beethoven als norse en moeilijke componist enigszins bijgesteld: hij had ook veel plezier in zijn werk.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Buitensociëteit Hanzehof

Coehoornsingel 1

7201 AA Zutphen

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen