€ 19,34 – € 24,56

Van Mozart tot Ligeti voor vier handen

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Vondelkerk

120 Vondelstraat

1054 GS Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Met als decor de prachtige Vondelkerk trakteren studiegenoten Kanako Inoue en Pepijn van Vilsteren u op een indrukwekkend programma.

Over dit evenement

Gyorgy Ligeti (1923 - 2006):

- Indulo - Mars (1942)

- Harom lakodalmi tanc - Drie bruiloftsdansen (1950)

Frederic Chopin (1810 - 1849):

- Nocturne in cis mineur opus posth. 'Lento con gran espressione' (piano solo)

- Nocturne in f mineur opus 55 nr. 1 (piano solo)

Franz Schubert (1797 - 1828):

- Fantasie in f mineur D 940 (Allegro molto moderato - Largo - Scherzo: Allegro vivace - Finale: Allegro molto moderato)

-PAUZE-

Edvard Grieg (1843 - 1907):

- Peer Gyntsuite nr. 1 opus 46 (Morgenstemning - Ases dod - Anitras dans - Dovregubbens hall)

Wolfgang Amadeus Mozart (1756 - 1791):

- Sonate in D majeur KV 381(Allegro - Andante - Allegro molto)

Kanako Inoue - piano

Kanako Inoue is geboren in Ibaraki, Japan. Zij begon op vierjarige leeftijd piano te spelen. Vanaf dat moment verliep haar muzikale ontwikkeling snel.

Zij studeerde aan conservatoria in Tokio, Utrecht en Amsterdam.

Sinds 2010 is Kanako officieel begeleider voor strijkers bij het Peter de Grote Festival in Groningen. Zij is de huispianist bij het jaarlijks terugkerende Cugnon Project.

Ook geeft zij concerten met strijkers en zangers, waaronder Bernadeta Astari, Emma Besselaar, Rosina Fabius, Chris Duindam, Mario Rio, Anna Steenhuis en Michael Wilmering.

Daarnaast werkte Kanako als gastpianist bij Codarts Dance Academie in Rotterdam, the National Ballet Academy Amsterdam en de Junior Company van het Dutch National Ballet. Recentelijk werkt zij als repetitor bij het Koninklijk conservatorium in Den Haag.

Pepijn van Vilsteren - piano

Geboren in Zwolle (1984), groeide Pepijn op in een echte muzikantenfamilie. Zijn vader is pianist, zijn moeder zangeres. Na achtereenvolgens viool en vervolgens trompet te hebben gespeeld, begon Pepijn op zevenjarige leeftijd met pianospelen. De eerste leraar werd zijn vader, al na een paar jaar werd Pepijn aangenomen als privé-leerling bij Marlies van Gent(docent jong talent aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en het Conservatorium van Amsterdam).

In 2002 begon Pepijn zijn studie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Hier kreeg hij les van Alexander Warenberg, en vanaf de herfst van 2003 van de Hongaarse pianiste Klára Würtz. In juni 2006 behaalde Pepijn hier zijn Bachelor of Music (“With Honours”), met als bijvakken klavecimbel en orgel. Bij diezelfde Klára Würtz behaalde Pepijn in juni 2008 tevens zijn Master of Music. Pepijn ontving coaching van onder meer Martyn van den Hoek en Alan Weiss, en nam deel aan masterclasses bij Ralph van Raat (hedendaagse muziek), Andreas Woyke (improvisatie), Balász Szokolay (piano), en Toos Onderdenwijngaard (piano).

Pepijn heeft twee maal deelgenomen aan het festival Musik Zentral in Bad Aussee, Oostenrijk. Ook speelde hij tijdens het festival van Keszthely, Hongarije.

In 2007 en 2008 soleerde hij in het Tweede Pianoconcert van Dmitri Sjostakovitsj bij het HanzeOrkest Zwolle onder leiding van Bart van den Goorbergh. Pepijn is een gepassioneerd liedbegeleider en correpetitor, heeft een grote interesse in orkestdirectie, en begeleidt graag koren. Pepijn beschikt over een breed repertoire (dat van Bach tot Messiaen reikt), speelt in verschillende kamermuziekformaties op diverse podia. Zo speelde hij op 4 mei 2018 tijdens het jaarlijkse herdenkingsconcert in Utrecht werken van Chopin, Piazzolla en Bach.

In januari en februari van 2019 voerde hij 7 maal Schubert’s Winterreise uit met tenor Gevorg Aperánts en speelde hij tijdens de 4 mei herdenking in Zuilen met violiste Esther Damsma-In ’t Groen o.a. 2 delen uit de vioolsonate van C. Franck. Er zijn plannen het gehele werk van Franck in de nabije toekomst uit te voeren. Met sopraan Vida Matičič heeft hij in juni 2019 de concertreeks Love a voyage of discovery uitgevoerd. Op 21 juni 2019 speelde Pepijn samen met sopraan Klaartje van Veldhoven en het Matangi Kwartet tijdens het openingsconcert van Kerkennacht Utrecht. Naast zijn werkzaamheden als uitvoerend musicus, is Pepijn van Vilsteren werkzaam als gepassioneerd en bevlogen docent piano. Momenteel geeft Pepijn les aan de Muziekschool te Wijk bij Duurstede, en heeft hij een privé lespraktijk.

Het decor voor dit concert is de karakteristieke Vondelkerk.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Vondelkerk

120 Vondelstraat

1054 GS Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen