Gratis

Van werkdruk naar werkplezier

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Bernardinuscollege Heerlen

Akerstraat

6419 AT Heerlen

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Inzicht krijgen, prioriteiten leren stellen, zelf de regie voeren. Tijdens deze bijeenkomst krijg je tools die je hierbij kunnen helpen.

Over dit evenement

Themabijeenkomst ‘van Werkdruk naar Werkplezier’ verzorgd door Angela Kouwenhoven-de Waardt.

Inhoud van deze bijeenkomst:

Het meegeven van tools die hen in staat stellen om meer inzicht te krijgen hun werktijd en hoe ze deze tijd benuttigen om vervolgens hun invloed hierop te vergroten. Daarnaast krijgen de deelnemers inzicht in hun eigen werkdruk en werkplezier signalen en aan welke dagelijkse situaties deze signalen gekoppeld zijn. Deze tools zijn ten gunste van timemanagement, klassenmanagement en plannen & organiseren.

Doelen:

Deelnemers ervaren het verschil in het druk hebben en zich druk voelen. Dit door inzicht te krijgen in hun werk/privébalans qua investering van tijd en energie.

Deelnemers zullen inzicht krijgen in hun soorten werk: gepland werk, ongepland werk en werk plannen. Door dit inzicht, ontwikkelen ze hier grip op en worden de dagelijkse werkactiviteiten niet afgeleid door de waan van de dag. Er worden bewuste keuzes gemaakt waarin en waarvoor de werktijd wordt geïnvesteerd.

Deelnemers leren beter prioriteiten stellen en te overwegen, wanneer er werkzaamheden bij ze neergelegd worden, of er ruimte is om deze op te pakken en deze in te plannen. Ook het inzicht om werkzaamheden te kunnen delegeren aan leerlingen en/of hun ouders wordt hierdoor ontwikkeld.

Door de regie te voeren over de inhoud van hun werk, door bewust het werk in te richten en niet door de waan van de dag, op de automatische piloot, de dagen voorbij te laten vliegen, ervaren de deelnemers meer regie en rust.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Bernardinuscollege Heerlen

Akerstraat

6419 AT Heerlen

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen