Verandering arbeidsvoorwaarden vanaf 1 augustus 2022

Venster Acties

Verandering arbeidsvoorwaarden vanaf 1 augustus 2022

Verandering arbeidsvoorwaarden vanaf 1 augustus 2022

Door Koeleman accountants & belastingadviseurs BV

Waar en wanneer

Datum en tijd

do. 2 jun. 2022 16:00 - 18:00 CEST

Locatie

Koeleman accountants & belastingadviseurs Vreelandseweg 7 1216 CG Hilversum Netherlands

Over dit evenement

De Tweede Kamer heeft op 19 april 2022 het wetsvoorstel ‘Wet implementatie EU-Richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden’ aangenomen. Door dit wetsvoorstel veranderen vanaf 1 augustus 2022 een aantal arbeidsvoorwaarden, zoals (kosten van) scholing, een verbod op nevenwerkzaamheden, inclusief concurrentie- en relatiebedingen, mededelingsplichten van werkgevers over arbeidsvoorwaarden aan werknemers en worden minimumplichten voor flexibel personeel, ook in de uitzendsector, ingevoerd, zoals referentietijdvakken en gewaarborgde betaalde uren.

De overheid stelt dat werkgevers deze veranderingen praktisch moeten invullen, maar hoe moeten werkgevers dat doen?

Onze specialist arbeidsrecht, sociale zekerheid en HRM, Ron van Baarlen, legt op 2 juni 2022 op begrijpelijke wijze met voorbeelden uit wat de veranderingen inhouden en hoe werkgevers hiermee kunnen omgaan. U ontvangt ook een handige checklist voor de nieuwe mededelingsplichten van werkgevers.

Het laatste half uur van de bijeenkomst heeft u gelegenheid om vragen te stellen. Ook kunt u van tevoren uw eigen casus, op het gebied van arbeidsrecht, sociale verzekeringen of HRM, insturen naar Edo de Jong (edejong@accountantskoeleman.nl) die dan besproken kan worden.

Over de organisator

Koeleman accountants & belastingadviseurs is een middelgrote organisatie van accountants & belastingadviseurs, voortgekomen uit een klein Hilversums kantoor.

Thans zijn er 5 kantoren, in Het Gooi, in Amsterdam en in de Haagse regio.

Verkoop beëindigd