Gratis

Meerdere data

Verkennen van de toekomst

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
Met behulp van opstellingen en trends kijken naar de toekomst.

Over dit evenement

Wie het weet mag het zeggen

Wat wordt het kompas voor de komende jaren en daarmee maanden. Wat komt er op ons en is de impact op bedrijfsleven, overheid en ons als mensen.

Terugkijkend en lerend van eerdere crisissen is bekend dat organisaties met een heldere intentie en plan succesvoller zijn op de langere termijn. Simpelweg omdat ze beter uit de startblokken komen. Dat geeft eerder het gevoel van de wind in de rug hebben en daarmee een positief gevoel. Doordat hoop van mensen omgezet wordt in geloof en positieve overtuiging. Zo komt een vliegwiel op gang. Waar zouden organisaties zich op moeten richten? Die vraag gaan we met behulp van opstellingen naar kijken.

Waar gaan we naar kijken

We gaan kijken naar de grotere bewegingen. Wat heeft de emergente toekomst in petto, wat zijn de grotere bewegingen die vernieuwt, vernietigt en versnelt tegelijkertijd. Wat de emergente toekomst in petto heeft is giswerk. Tegelijkertijd kunnen we het mogelijk wel benaderen door vooruit te kijken en door achteruit te kijken. We zeggen in de praktijk niet voor niets dat hoe verder je in het verleden kijkt hoe verder je vooruit kan kijken.

Het vooruit en achteruit kijken doen we aan de hand van een onderzoek naar trends. Wat zijn de trends van nu, waar gaat het in 2030 naartoe. Dat doen we door verschillende bronnen te raadplegen in de vorm van literatuur lezen, podcasts te beluisteren en relevante personen te spreken.

Opstellen van trends

De trends willen we vervolgens opstellen. In relatie tot organisaties: zowel bedrijfsleven als overheid. Welke dynamiek we opstellen bepalen we graag met elkaar, misschien wel ook met jou als je meedoet. We kijken naar de bewegingen en naar welke vragen dat oplevert. Welke vragen zouden partijen zich moeten stellen. Daar willen we mee experimenteren, door te spelen en te ervaren.

Concreet - wat, wanneer en wie

We plannen drie avonden waar we mensen voor zoeken. We kijken met elkaar naar de ontwikkelingen in de toekomst en verkennen die verder met opstellingen. Elke avond sluiten we af met de vraag - welke vragen zouden we onszelf moeten stellen? Indien je niet alleen de resultaat van die ene avond wilt weten, dat kan, we maken een verslag en deze sturen we je na de drie bijeenkomsten toe.

En daarna - in gesprek over de vragen

Vervolgens gaan we met relaties, bekenden en onbekenden in gesprek over die vragen die we onszelf zouden moeten stellen. De gesprekken worden uitgebracht als onderdeel van de podcast ‘over transformaties gesproken’.

Delen met vrienden

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen