(verplaatst) Muzus Masterclass: Pensioen Tastbaar maken

(verplaatst) Muzus Masterclass: Pensioen Tastbaar maken

van Muzus

Venster Acties en details

Verkoop beëindigd

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

De uitdaging ligt in het meer tastbaar en voelbaar maken van pensioen en in het koppelen van het handelen van nú aan de toekomst. Hoe?

Over dit evenement

Iedereen wil oud worden, maar niemand wil oud zijn. In deze masterclasse neemt Kaila Vreeken je mee in de resultaten van ons onderzoek binnen het consortium Pensioen Tastbaar maken.

Voor de meeste mensen is het pensioen iets waar ze pas aan het einde van hun carrière bewust mee bezig zijn. Iedereen wil oud worden, maar niemand wil oud zijn. Mensen stellen het gesprek over later uit. Want een gesprek over de toekomst voelt altijd te vroeg, totdat het te laat is. Mensen kunnen zich geen voorstelling maken van de toekomst, de veranderende maatschappij en dus ook niet van hun financiële welzijn in de toekomst.

Activatie van werkenden rondom pensioen is een uitdaging waarbij er een gebrek is aan urgentie en handelingsperspectief. Handelen naar de lange termijn en effecten inschatten is psychologisch heel lastig voor mensen. De uitdaging ligt in het meer tastbaar en voelbaar maken van pensioen en in het koppelen van het handelen van nú aan de behoeften van de toekomst.

Zie hier meer informatie over het project.

Waarom gratis masterclasses?

Wij doen deze masterclass vanuit Muzus om onze kennis uit projecten beter te delen, verbinding en samenwerking aan te gaan met deelnemers op maatschappelijke thema’s om zo te werken aan een beter Nederland. Heb je naar aanleiding van deze masterclass een vraag of idee, dan horen we het graag!

Wie is Muzus?

Muzus is een service design bureau voor complexe sociale vraagstukken. We verdiepen ons in de leefwereld van de doelgroep, verbeelden hun verhalen tot verhelderende inzichten, en vernieuwen met slimme concepten en diensten voor positieve impact in de samenleving.

www.muzus.nl

Afbeelding van (verplaatst) Muzus Masterclass: Pensioen Tastbaar maken
Afbeelding van (verplaatst) Muzus Masterclass: Pensioen Tastbaar maken

Delen met vrienden