€ 0 – € 14,08

VERS Awards 2018

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Vondel CS

3 Vondelpark

1071 AA Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

MAKERS VAN MORGEN OPGELET,

Het enige echte filmfestival voor de makers van morgen keert terug naar VondelCS! Dit jaar zetten we daarom vol in op de altijd veranderende filmwereld en hoe ook jij daarbinnen je plekje kan bemachtigen. Want laten we wel wezen, de toekomst ligt in handen van de creatieve rebellen en de eigenzinnige andersdenkenden, maar die moeten wel een beetje op weg geholpen worden.

We hebben voor deze editie 15 opvallende korte films geselecteerd van uiteenlopende jonge makers, van wie wij in de toekomst nog veel meer moois hopen te zien. Uiteindelijk zal 1 van hen naar huis gaan met en Gouden Appel en 10.000 pegels voor een volgend project. Daarnaast beloont een vakjury twee van de geselecteerde films met een cheque van €2.500,- voor beste montage en cinematografie. Dat is ook niet verkeerd he?

Maar er is meer, want we hebben ook een randprogrammering zodat niet alleen de makers, maar ook de bezoekers met winst naar huis gaan. Daarom bieden we een aantal workshops aan, organiseren we discussiepanels en verzorgen we netwerkbrunch en borrel zodat iedereen zich na afloop kan wapenen als jonge maker binnen een veranderend filmklimaat.
DE KANSHEBBENDE KORTE FILMS

> VLAM - Dominque Gimberg
> A Dialogue With Cyberspace - Brian den Hartog
> Regen - Ravi Sandberg
> Meli Melo - Julian Wolf
> Sons of No One - Hans Vannetelbosch
> Dubbel D - Fey Lehiane
> Tides - Fleur Sophie de Boer
> Bladgoud - Vincent Tilanus
> WK Cavia - Maria Philips
> Swimming to the Moon - Madeleine Homan
> Het Grandioze Falen - Max Lunter
> Cheek to Cheek - Malou Wagenmaker & Bo van der Meer
> Dante vs. Mohammed Ali - Marc Wagenaar
> At Midnight Plays a Dance-Tune - Roy Seerden
> Fucking Cola - Sophie van de Pol

DE JURY

Hoofdjury: Patricia Pisters (hoogleraar in de filmwetenschappen), Jan Doense (onder meer directeur van Film by the Sea) en Sven Bresser (winnaar beste korte film, Nederlands Film Festival).

Vakjury: Hetty de Kruijf (regisseur van de One Night Stand Jungle en Nothing to Declare, de Nederlandse Oscars-inzending voor beste korte film), Philippe Vié (oprichter en ex-directeur Camalot) en Boelie Vis (editor bij Filmmore).

WORKSHOPS in het MEDIATHEATER

De Proeftuin van de Scriptbank
Heb jij een idee voor een filmplan dat nog in de kinderschoenen staat en kan je wel wat feedback gebruiken? In de Proeftuin leren regisseurs, scenaristen en producenten elkaar kennen aan de hand van hun plannen. Zie het als een mooie gelegenheid om te leren van elkaars ideeën en oefen met iets dat altijd lastig, maar cruciaal blijkt: het geven en ontvangen van feedback. Meedoen? Stuur dan snel je filmplan (max. 2 A4'tjes) naar gwyneth@scriptbank.nl

Masterclass: Muziek in film
Je hebt een scène bedacht en daar moet eigenlijk echt dat ene nummer in. Mag dat zomaar? Jarl Hector vertelt aan de hand van praktijkvoorbeelden hoe de vork in de steel zit.

Jarl is werkzaam als music supervisor bij Amp.Amsterdam, waar hij zijn muziekrechtenkennis dagelijks in de praktijk brengt.

Workshop: Storyboarding voor dummies
Je kan alles wel uitschrijven, maar film is toch echt een visueel medium. In deze workshop laat illustrator en storyboard artist Gustavo Garcia zien hoe zelfs de meest waardeloze tekenaar handig gebruik kan maken van de storyboard basics. En zelf ga je natuurlijk ook aan de slag met pen en papier.

Gustavo is zelfstandig illustrator en werkt momenteel aan een motion comic (ja, dat bestaat), genaamd Ascent From Akeron voor Submarine Channel.

Masterclass: Visual FX, wat is er mogelijk?
Stefan Beekhuizen, visual-effects supervisor bij Filmmore, biedt een kijkje in de wereld van (digitale) visual effects aan de hand van inspirerende praktijkvoorbeelden. Wat is er niet en wat is er vooral wel mogelijk met een klein budget? Come and find out!
DE VERDIEPING in de FRANSE KAMER

Panel: Van short naar feature
Korte films worden steeds vaker ingezet als teaser voor een speelfilm. Maar hoe effectief is de short als salespitch eigenlijk? Ron Toekook bespreekt dit fenomeen aan de hand van verschillende casestudies.

Ron werkt als meer dan 20 jaar de filmwereld en is onder meer bestuurslid bij de Nederlandse Beroepsvereniging van Film- en Televisiemakers (NBF).

Discussie: Geen filmopleiding, maar toch een film maken?
Stel dat je geen filmopleiding hebt gedaan en toch een film wil maken. Onbegonnen werk? Ron Toekook en Felix van Gisbergen weten het antwoord ook niet, maar willen er wel graag over discussiëren. Om ruzie te voorkomen, hebben we Roosmarijn de Vries uitgenodigd om de avond te mdereren.

Felix is sinds 2015 werkzaam bij Pupkin als creative producer en heeft een zwak voor autodidacten. Dat laatste wil hij heel graag met jullie delen.

Ron is al lang geen jonge maker meer, maar staat nog steeds open voor een verfrissende blik op de Nederlandse filmwereld. Of toch niet?

Roosmarijn is editor bij Zoomin.TV en werkt daarnaast als freelancer aan zowel kleine als grote projecten. Ze is ook druk bezig met haar eigen documentaire.

Inspiratie: Low budget solutions
Iedereen wil natuurlijk de meest fancy gear voor een filmproject gebruiken, maar als beginnend filmmaker heb je daar vaak geen geld voor. Hoe moet je dan verder? Rianne Haak en Rick Hunink delen tips en leggen uit hoe je het beste resultaat kan boeken zonder failliet te gaan.

Als afstudeerfilm voor de HKU maakte Rianne een science fiction film van 40 minuten! Dus kom maar op met die tips, want dat willen we allemaal wel.

Rick is mede-eigenaar van Videonieuwsbericht en weet precies hoe je met een smartphone professionele beelden kan schieten. Zien is geloven.
OVER VERS

VERS is in 1996 opgericht en vormt de grootste vereniging voor nieuwe film- en televisiemakers van Nederland, met een uitgebreid netwerk van film- en televisiemakers in zowel binnen- en buitenland. VERS-leden zijn makers die in de eerste tien jaar van hun carrière volop op zoek zijn naar uitbreiding van hun netwerk, verdieping en verbreding van kennis en profilering van hun werk binnen de Nederlandse film- en televisiewereld.

Meer informatie vind je op onze website.

Wil je nog beter op de hoogte blijven van alle updates omtrent de VERS Awards? Volg dan onze eventpage.
Met dank aan de partners Filmmore en Camalot Amsterdam.


Vormgeving door Stefan Geesink.


Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Vondel CS

3 Vondelpark

1071 AA Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen