VERS Event: Hear to stay!

Venster Acties

VERS Event: Hear to stay!

Tijdens dit VERS Event gaan we in gesprek met drie makers over de wereld van de fictie podcast.

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

LAB111 111 Arie Biemondstraat 1054 PD Amsterdam Netherlands

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.
Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Over dit evenement

  • 1 uur 30 minuten
  • eTicket voor mobiel

Show don’t tell! Maar wat gebeurd er als we onze focus verschuiven van de ogen naar de oren en we de verhalen die we willen vertellen moeten vormgeven in een wereld die slechts uit geluid bestaat? Hoe kunnen we zien met onze oren?

De fictie podcast is een fenomeen dat steeds populairder wordt onder het grote publiek. Verhalen over verloren geliefden, dystopische toekomstbeelden, onopgeloste moordzaken etc. weten steeds meer mensen te bereiken. Toch zijn er in de wereld van de fictie podcast nog vele creatieve paden onbewandeld. Hier ligt dus dé kans voor nieuwe makers om de grenzen van hun creativiteit op te zoeken, te experimenteren en nieuwe manieren te vinden om mensen te raken met hun verhalen!

Tijdens dit VERS event gaan we in gesprek met drie makers over de wereld van de fictie podcast. Hoe bedenkt je een goed concept, hoe ziet het productieproces eruit, hoe zit het met de financiering, maar ook wat zijn de uitdagingen en welke vrijheden biedt deze relatief nieuwe vorm van verhalen vertellen? Al deze thema’s zullen aan bod komen.

De gasten:

Tom Hofland (1990) is schrijver en radio- en podcastmaker. Zo maakte hij onder andere samen met Pascal van Hulst de populaire podcast De Blankenberge Tapes, (VPRO) die werd genomineerd voor de Prix Europa. Samen met Pascal runt hij daarnaast het audiocollectief Babylon waarmee ze met een team van schrijvers, regisseurs en sound designers auditieve werken zoals podcasts, radioshows, live optredens etc. produceren.

Tomias Keno (1990) is schrijver, singer-songwriter en scenarist. Hij heeft gewerkt aan het multidisciplinaire project Astronaut dat verteld wordt via een roman, een popalbum en een podcast. De podcast De Zaak Astronaut is genomineerd voor de NTR podcastprijs en won de podcastprijs van de Dutch Directors Guild. Daarnaast stond de podcast als enige Nederlandse kanshebber op de shortlist voor de prestigieuze internationale Rose d’Or Awards.

Loek Hennipman (1995) is scenarist, regisseur, fotograaf en acteur. In 2020 schreef en regisseerde hij i.s.m. Harm Duco Schut de fictiepodcast ‘Staatsgeheim’, die in enkele maanden tijd ruim 300.000 luisteraars bereikte. Zijn tweede audiodrama 'De Omega', voor NTR/3FM, verscheen eind juni 2022.

Over het evenement:

Datum: Maandag 6 februari 2023

Locatie: LAB111, Arie Biemondstraat 111, 1054 PD Amsterdam

Tijd: 20:00-21:30 uur + borrel na afloop

Let op!

- Gewone tickets kosten € 5,- (+ servicekosten) en zijn verkrijgbaar via Eventbrite.

- Ben jij VERS-lid? Dan is dit evenement gratis voor jou! Je moet echter nog wel jouw ticket reserveren via Eventbrite, waar je jouw naam en VERS -lidnummer in moet vullen.

- Heb je een Cinevillepas? Dan is een ticket slecht €2,50 (+ servicekosten).