€ 235,95

Verzuimtraining voor leidinggevenden

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Op dinsdag 10 november 2020 geeft Mark Idzinga, verzuimspecialist en directeur P&P Arbo, de online verzuimtraining voor leidinggevenden.

Over dit evenement

De training is speciaal opgezet voor ondernemers en kleinere bedrijven met één of enkele leidinggevenden.

Programma

 • Datum: 10 november 2020
 • Trainer: Mark Idzinga
 • Voor wie: Ondernemers, managers en HR medewerkers
 • Start training: 10.00 uur
 • Afsluiting: 13.00 uur
 • Locatie: Online
 • Kosten: € 195 (excl. BTW) per deelnemer

Inhoud training

Zou het niet fijn zijn als je als werkgever en leidinggevende iets meer kennis hebt van ziekteverzuim, zodat iedere ziekmelding vanaf dag één strak wordt opgepakt? Je voortaan in staat bent om zelfstandig een goed verzuimgesprek te voeren? Na deze verzuimtraining weet je alles wat je moet weten over ziekteverzuim.

De leidinggevende is één van de drie sleutelfiguren in een slimme verzuimaanpak (de andere twee zijn de bedrijfsarts en de casemanager). Bij onze vaste klanten hameren we altijd op het belang van een goed getrainde leidinggevende, omdat zij de meest vooruit geschoven pion zijn als het gaat om ziekteverzuim. Onze klanten hebben dan ook een vrij laag ziekteverzuim en dat komt niet omdat het personeel zo gezond is. Nee, dat komt omdat ze (bijna) iedere ziekmelding vanaf de allereerste ziektedag strak oppakken.

En dat is goed nieuws, want het betekent dat minder (onnodig) ziekteverzuim in jouw bedrijf ook daadwerkelijk mogelijk is. De basis moet dan dus wel op orde zijn. Die basis ligt in eerste instantie bij de casemanager. De casemanager is immers eindverantwoordelijk voor de verzuimaanpak. Maar... De casemanager bereikt niks als de leidinggevenden er een potje van maken. Zorg dus dat de basis in jouw bedrijf op orde is met leidinggevenden die bij elke ziekmelding exact weten wat ze moeten doen. Alleen dán kun je onnodig ziekteverzuim voorkomen. De sleutel tot een lager ziekteverzuim.

In de verzuimtraining leer je in drie uurtjes alles wat je moet weten over ziekteverzuim. Geen droge theorie, geen saaie wetgeving maar de basics van ziekteverzuim. Op een leuke manier gebracht. Met veel praktijkvoorbeelden.

Na de verzuimtraining weet je precies:

 • Hoe je een goed ziekmeldingsgesprek moeten voeren
 • Wat je wel en niet moeten vragen bij een ziekmelding
 • Wat er de eerste weken na de ziekmelding van jou als leidinggevende wordt verwacht
 • Wat de rechten en plichten van de zieke werknemer zijn
 • Wanneer de bedrijfsarts er bij betrokken moet worden
 • Waarvoor ze jou moeten inschakelen
 • Wat die ene ‘gouden’ vraag is die zorgt voor 25% minder ziekteverzuim (maar die geen manager stelt)

Over Mark

Mark is al sinds 2001 actief in de wereld van ziekteverzuim. Wellicht heb je wel eens een artikeltje gelezen op zijn populaire blog Midz.nl. Na een aantal omzwervingen is hij sinds 2016 samen met Roy Hulst eigenaar van P&P Arbo. Daarmee combineert Mark de twee dingen waar hij erg blij van wordt: advies geven op het gebied van ziekteverzuim en het helpen van ondernemers. In de afgelopen 18 jaar heeft hij veel praktijkervaring opgedaan met de meest ingewikkelde verzuimgevallen. Deze ervaringen deelt hij graag.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen