Gratis

Viering 100 Jaar Zuiderzeewet. Van Zuiderzee naar meer

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Bataviahaven

Schoonzicht 404

8242KH Lelystad

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

14 juni 2018 is de datum waarop de Zuiderzeewet exact 100 jaar geleden gepubliceerd werd in de Staatscourant. Die dag vindt in Lelystad, in het hart van de voormalige Zuiderzee, een congres plaats met de titel: 'Nederland over 100 jaar!'

Op donderdag 14, vrijdag 15 en zaterdag 16 juni vindt een groot publieksevenement plaats in en rond de Bataviahaven in Lelystad. Hoewel het programma op dit moment nog volop in ontwikkeling is, is inmiddels wel duidelijk dat zich een hele grote vloot van bijzondere schepen in en rond de Bataviahaven zal verzamelen.

VLOOTSCHOUW DOOR HKH PRINSES BEATRIX

Inmiddels is bekend geworden dat de Vlootschouw van donderdag 14 juni (starttijd circa 17.00 uur) wordt afgenomen door HKH Prinses Beatrix aan boord van de Groene Draeck.

Het programma wordt omvangrijk. Schepen spelen hierin een belangrijke rol. Met het afsluiten van de Zuiderzee, tot dan toe het domein voor de visserschepen groot en klein, maar ook ooit de VOC Schepen, werd langzaam maar zeker het vaargebied voor pleziervaart. Gedurende dit evenement willen we een overzicht bieden van de grote verscheidenheid aan schepen die de Zuiderzee, het Markermeer en IJsselmeer hebben bevaren en, in veel gevallen, nog steeds bevaren. Zowel werkschepen, Varend Erfgoed als plezierschepen zijn van harte uitgenodigd door de Provincie Flevoland om aan deze viering deel te nemen.

Op donderdagmiddag begint het evenement met een zeer bijzondere vlootschouw. Wie daar aan wil deelnemen kan donderdagochtend vroeg al in de Bataviahaven terecht. Deelnemende schepen die tijdens dit evenement open zijn voor publiek en op donderdag 14 juni deelnemen aan de Vlootschouw, betalen gedurende het evenement 14 - 15 - 16 juni geen Havengeld. Schepen die vervolgens ook op zondag 17 juni geopend zijn voor het publiek van de Nationale Oldtimerdag (hier komen jaarlijks circa 20.000 bezoekers op af), zijn eveneens vrijgesteld van havengeld. Om hiervoor in aanmerking te komen dien je je wel vooraf aan te melden bij de organisatie van dit evenement. En dat kan je nu doen! Helemaal online en zonder veel moeite.

ZONDER RESERVERING krijg je deze dagen GEEN LIGPLAATS in de Bataviahaven. Schepen met commerciele activiteiten (zulks ter beoordeling van de organisatie) zijn NIET vrijgesteld van Havengelden. Voorbeelden hiervan zijn: schepen die tegen betaling met gasten varen, betaalde veerdiensten, schepen met een actieve horeca-exploitatie tijdens het evenement.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Bataviahaven

Schoonzicht 404

8242KH Lelystad

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen