Viering Earth Charter Day 2022 - Round Table Intergenerational Justice

Viering Earth Charter Day 2022 - Round Table Intergenerational Justice

Venster Acties en details

€ 25 – € 60

Datum en tijd

Locatie

Hotel Landgoed Zonheuvel

98 Amersfoortseweg

3941 EP Doorn

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Celebration Earth Charter Day 2022 - Round Table Intergenerational Justice

Over dit evenement

Op 29 juni vieren we wereldwijd dat het Earth Charter werd gelanceerd, dit jaar alweer 22 jaar geleden. We vieren deze historische dag op Landgoed Zonheuvel in Doorn met een bijzondere Round Table waarbij alle leden en relaties van harte welkom zijn.

In samenwerking met het Lab Toekomstige Generaties bieden we als Worldconnectors, Affiliate van Earth Charter International een afwisselend programma.

De viering van Earth Charter Day 2022 is een goede gelegenheid om te netwerken met leden van ons netwerk en samenwerkingspartners en om nieuwe inspiratie op te doen. Bij goed weer geheel in de buitenruimte van Landgoed Zonheuvel in Doorn.

We verwachten deelnemers om 16.00 uur voor registratie en enkele handreikingen die later tijdens het programma van belang zijn.

De voertaal tijdens het evenement is Engels.

We starten om 16.30 uur voor het welkomstwoord en een toast op 22 jaar Earth Charter door Kathleen Ferrier (voorzitter Worldconnectors, Affiliate van Earth Charter International). Paul Lubbers (bestuurslid Earth Charter International) sluit aan door te vertellen over het werk en de inzet van Earth Charter International en het team in Costa Rica.

Je maakt kennis met vertegenwoordigers van zes andere Earth Charter Affiliates uit Europa (Duitsland, Portugal, Spanje, Roemenië, Bulgarije en Zweden). Zij zullen meerdere dagen in Nederland zijn voor de NEEDS training die van 28 juni t/m 1 juli op Landgoed Zonheuvel plaatsvindt. Hoe inspireren we elkaar in onze inzet voor mondiale duurzaamheid? Een mooi voorbeeld zijn de verhalen die onze Earth Charter Vrienden uit Spanje inbrengen, neem vast een kijkje op de website van de Earth Stories Collection.

We gaan bouwen aan een ToekomstStoel. Bedoeld om invloed uit te oefenen op beslissingen die worden genomen op Landgoed Zonheuvel waarbij de belangen van toekomstige generaties worden meegewogen. Kunstenaar Jan van der Bijl heeft ee mooi ontwerp gemaakt en gaat de stoel in elkaar zetten, samen met directeur Jaap Jongejan en Leden Raad van Toezicht SBI - Landggoed Zonheuvel. Tineke Lambooy (hoogleraar ondernemingsrecht Nyenrode) zal namens het Lab Toekomstige Generaties toelichten op welke manier de ToekomstStoel de mooist mogelijke toekomst dichterbij kan brengen.

Je gaat genieten van (h)eerlijk Future Proof Food uit de Zonheuvel keuken en moestuin volgens het concept van Worldconnector/Earth Charter Vriend Natascha Kooiman (Smaackmakers).

In het Openluchttheater gaan we in gesprek over 'Intergenerational Justice'. Met bijdragen van Jessica den Outer (Rights of Nature), Katy Olivia van Tergouw (Stop Ecocide), Miranda Willems en Jan van de Venis (Lab Toekomstige Generaties).

Afgewisseld met een muzikaal optreden van Ayla's Castle. Ayla is singer songwriter en brengt liedjes over oorlog, thuisland, natuur en de schoonheid van eenvoudig leven.

We sluiten af rond 21.30 uur.

We nodigen je uit samen te komen met een jongere met wie je deze dag graag wil vieren. Of een (andere) jongere te sponsoren door een extra ticket te kopen.

Delen met vrienden

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen